2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşaklı kan bağışına koştu

Uşak Kızılay Kan Merkezi, Kızılay Ege Bölge Müdürlüğü'ne ait kan toplama aracını kent merkezine getirterek kan bağışlama kampanyası başlattı.

3 günlüğüne Uşak'a gelen tam donanımlı kan bağışı toplama aracı Uşaklıların yoğun ilgilisi çekti. İlk iki günde 200 üneti kan bağışlandığını söyleyen Kızılay yetkilileri kan toplama aracının kampanyaya önemli bir katkı sağladığını ifade etti.

Uşak Kızılay Kan Merkezi'inin Cumhuriyet Meydanı'nda tam donanımlı kan toplama aracı ile 3 günlüğüne düzenlediği kan bağış kampanyası yoğun ilgi gördü. Müzik eşliğinde rahat bir ortamda kan bağışında bulunan vatandaşlar, her insanın kan bağışçısı olması gerektiğini dile getirdiler.

Uşak Kızılay Kan Merkezi yetkilileri kampanyanın amacına ulaştığını ifade ederek " Uşak Kan Merkezi olarak biz sürekli belediye önünde kampanya yapıyoruz. O aracımız küçük ve gösterişsiz olduğu için günde en fazla 40 ünite kan toplayabiliyoruz. Ancak bu araç sayesinde bağışçı sayısı üçe katlandı. Müzik eşliğinde rahat bir ortamda insanlar kan bağışında bulunuyor. Üç gün sonunda yaklaşık 350 ünite kan toplamış olacağız ve şuana kadar 200 üniteyi geçtik. Toplanan bu kanlar en fazla iki hafta içerisinde bitiyor"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 12:09:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?