2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşaklı pazarcılar Manisa'daydı

Uşak Belediyesi Hal Müdürü Yaşar Algan ve Manavlar Odası Başkanı Özdemir Ayhan, Manisa Pazarcılar Odası’nı ziyaret ederek halk pazarlarının durumu hakkında bilgi aldılar.

Uşaklı heyeti Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ağırladı. Oda binasında yapılan görüşmede Manisa’daki pazarların işleyiş tarzı, üyelerin durumu konuşuldu.

Uşak’ta pazarların yapılanmasında çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Manavlar Odası Başkanı Özdemir Ayhan, “Manisa’daki pazarların çok düzenli olduğunu gördük. Örnek Pazar olarak gösteriyoruz. Buradaki Pazar modelinin Uşak’a da yayılmasını istiyoruz. Bizim pazarlarımızda esnafla üretici yarışır durumda. Manisa’da böyle bir sorun yok. Herkes vergi mükellefi. Uşak’ta da aynı sistemi uygulamak istiyoruz.”dedi.

Uşak Belediyesi Hal Müdürü Yaşar Algan ise “Manisa Uşak’tan daha önce il olduğu için bir çok sorunu tecrübelere aşmış. Bizde bu tecrübelerden faydalanmak için zaman zaman geliyoruz. Bilgi alış verişinde bulunup, daha önce yaşadıkları sıkıntıları nasıl aştıklarını öğreniyoruz. Bize desteklerinden dolayı Manisa’daki arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”diye konuştu.

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener de şunları söyledi: “Pazarcıların dert ve sıkıntılarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Pazar yerlerini de gezeceğiz. Uşak’taki pazarlarda üreticilerin bir bölümünün vergi mükellefi olmadığını öğrendik. Bu nedenle sıkıntılar yaşanıyormuş. Ancak Manisa’da pazarda satış yapan herkes vergi mükellefidir. Biz bildiklerimiz onlara, onlar da tecrübelerini bize aktaracaklar. Burada sorunları aşmak için birlikte hareket edeceğiz.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 15:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?