2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşaklılar Vakfı hayırseverleri bekliyor

İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Cahit Karahan, vakfın gelişmesi ve daha fazla öğrenciye burs verebilmek için Uşaklı hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.

İstanbul’da yaşayan Uşaklıları bir araya getirmek, Uşaklı öğrencilere burs vermek ve her türlü sorunlarında yardımcı olmak amacıyla kurulan Eğitim ve Kültür Vakfı’nın çalışmaları hakkında gazetecilere bilgi veren Cahit Karahan, 71 öğrenciye ayda 120 TL burs verdiklerini dile getirdi. Burs talebinde bulunan öğrencileri derslerdeki başarılarının yanı sıra ailesinin sosyal ve kültürel yapısını da incelediklerini kaydeden Cahit Karahan, hedeflerinin 500 öğrenciye burs vermek olduğunu belirtti.

İstanbul’da yaşayan yaklaşık 10 bin Uşaklı olduğunu, vakıf olarak bunların hepsine ulaşmalarının imkansız olduğunu anlatan İstanbul Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Karahan, “İstanbul’da çeşitli dallarda faaliyet gösteren 50 Uşaklı akademisyen var. İlimiz bu akademisyenlerden yararlanamıyor. Biz vakıf olarak, İstanbul’daki hemşerilerimizle ilimiz arasında bir köprü vazifesi görmek istiyoruz. İstanbul’daki üniversitelerde okuyan 200 öğrencimiz var bunlardan 71 tanesine ayda 120 TL burs veriyoruz. Verdiğimiz burs çok yetersiz amacımız daha fazla öğrenciye daha iyi burslar sağlamak. Bunu gerçekleştirebilmek için Uşak’taki yerel yöneticilerden, işadamlarından ve hayırsever vatandaşlarımızdan maddi destek bekliyoruz. Öğrencilere burs vermenin yanı sıra barınma ve okul içi sorunlarını gidermek için de çalışıyoruz. İstanbul gibi bir şehirde öğrencilerin barınma ve ulaşım problemleri ciddi bir sorun teşkil ediyor. Vakıf olarak biz öğrencilerimize maddi manevi destek sağlamak istiyoruz. İstanbul’da yaşayan Uşaklılar arasında dayanışma çok az. Vakfımızın bir amacı da hemşehrilerimiz arasındaki bağları güçlendirip birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamaktır”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 11:56:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?