2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşakspor ligden çekiliyor!

TFF 3. Lig 3. Klasman Grubu ekiplerinden Uşakspor'da, kulüp başkanı Abdurrahman Yavuz, yönetim kurulundan 8 kişinin imzası ile ligden çekilme kararı aldıklarını söyledi. Yavuz, Uşakspor ile ilgili bugüne kadar hiç konuşmadığını belirterek, kulübün içinde bulduğu durum gereği bir karar aldıklarını söyledi.

Uşakspor'a yeterince sahip çıkılmadığını savunan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Dün yönetim kurulundan 8 kişinin imzası ile ligden çekilme kararı aldık. Bu isteğimizi de Türkiye Futbol Federasyonu'na ilettik. Olay çok boyutlu. Bu konuda çok kapsamlı konuşmak istemiyorum. Tekrar şimşekleri üzerime çekmek istemiyorum. Ancak Uşakspor'a gereken destek verilmedi.''

Futbol Federasyonu, TFF 3. Lig 3. Klasman Grubu'nda yarın oynanması gereken Uşakspor-İnegölspor maçının iptal edildiğini duyurmuş, iptal kararının, Uşakspor Kulübü Yönetim Kurulu'nun yaptığı ''Profesyonel ligden çekilme'' başvurusu üzerine alındığını açıklamıştı.

 

 

AA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 17:26:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan karslı IP: 78.186.240.xxx Tarih : 1.03.2009 18:24:38

yazıklar olsun ilimizin tek profesyonel futbol klübü olan sevgili uşakspor’umuz ilgisizlik ve sahipsizlik nedeniyle amatör kümeye düşmüştür..40 yillik mazisi olan takimimizin maruz kaldiği bu durum nedeniyle acimiz çok büyüktür.

Bu durumun oluşmasinda en büyük sorumlu asim kalelioğludur.takimi 2.liğde şampiyon yapti,2 sezon tff 1.liğde oynatti.tamam bunlar başaridir kimse inkar edemez.ama başkanliği döneminde basiretsiz kararlarla iyi yöneticilik yapamadi.heryil enaz 3 takim kuracak sayida futbolcu transfer etti.her sezonu enaz 5 teknik direktör değişikiği ile tamamladi. her sezon sonu istifa ederek takimi sahipsiz birakti. ara dönemlerde takimi emanet ettiği adamlari klübün bugün kapanmasinda en önemli faktör olan borçlanmaya sebep oldular. klübü bu sezon başi yakin adami doktor ahmet aydin araciliğiyla yeniden almasina karşin 2 ay sonra yine yüzüstü birakti. asim kalelioğlu 40 yil boyunca yaşanan sikintilara rağmen varliğini sürdürebilmiş,uşak ili için önemli bir kurum olan uşakspor’un amatör kümeye düşmesine sebebiyet veren en önemli faktör olarak uşak kamuyonun bilincinde yerini alacaktir.bu ayip ona yeter.rahmetli babasi turgut kalelioğlu’nun uşakspor sevgisini bilen aşigolara yaşattiği bu aci için tarih onu asla affetmeyecektir.muhakkak ki rahmetli turgut kalelioğlu’nun kemikleri sizliyordur.bu ayip onun yakasini birakmayacaktir.bundan sonra yapacaği ticari faaliyetlerde boynunda bu yaftayla kamuyunun karşinda yer alacaktir. asim kalelioğlu klübün amatör kümeye düşmesi sonucu uşakspor’un sirtina yüklediği borçlar nedeniyle hakkinda yapilacak yasal işlemlerden kurtulabileceğini umuyorsa muhakkak ki yaniliyordur.umariz ki tüyü bitmemiş yetim haklariyla bu fakir milletin ödediği vergilerden maaş alan cesur,görevine bağli cumhuriyet savcilari gereken yasal takibati yapacaklardir.bu memleket uşakspor için canini dişine takan,mesaisini bu takimin varliğini sürdürmesi için çalişan ne milletvekilleri,ne valiler ,ne belediye başkanlari, ne emmiyet müdürleri ,ne bürokratlar gördü.bunun için masaya yumruğunu vuran cesur,koltuk kaybetme kaygisi olmayan ne fedakar insanlar geldi geçti kuru kuruya , göstermelik,yasaksavar ,baştansavma toplantilarin sonunda gelinen hazin sonuç ortadadir. topu başkasina atma telaşi ile kimse elini taşin altina sokmamiştir.
basketbol için gösterilen samimi çabanin yarisi futbol için gösterilseydi bu noktaya gelinmezdi.futbol takimi sanki gizli bir anlaşma ile adimadim uygulanan planla yok edilmeye çalişilmiş ve sonunda bu amaca ulaşilmiştir.1.liğe çikmak için güçlü altyapi ve büyük paralarin gerektiğini bile bile,şampiyonluğun imkansizliğini göregöre sirf kendi egolarini tatmin için basketbol zevklerine yilda 700 milyari yarisi biletsiz 400 seyirci için salona gömenlerin 15 gündebir olsada 4-5 bin insanin kahve köşelerinde oturmaktansa sahaya gelip spora destek vermelerini,hemşerilik bilinçlerinin kuvvetlenmesine duyarsiz kalmalarini anlamak mümkün değildir.masge projesi ile 15-20 şer kişilik gruplara göstermelik spor yaptirdiği için övünenler uşakspor için yüzlerine taktiklari maskeleri artik çikarsinlar.kamuoyu neyin ne olduğunu çok iyi biliyor.denizli ilinde futbol takimi için enaz 4-5 liste ile seçime gidilirken uşakspor’a hiçbir işadaminin aday çikmamasi çok düşündürücüdür.uşaktaki işadamlari kendi küçük gruplarinda kişisel egolarini tatmin ederken pekçoğuda hocaefendilerinin kendilerine emanet ettiği paralari katlamanin kaygisindan başka hiçbir şey düşünemez haldedirler.

kendilerine sivil toplum örgütü adini veren küçük derebeyliklerinin başkan ve yönetim kurullarida uşak ili için sembol olmuş uşakspor’un kurtulmasi için en ufak bir somut adim atmamişlardir.herkes koltuk ve koltuğun sağladiği rant peşindedir.skorsever uşak halkida yaşanan çöküş ve amatör kümeye düşme sürecinde çok ilgisiz davranmiştir.olaylar film izlenir gibi izlenmiştir.yaşananlara seyirci kalinmiştir.idari ve mülki yetkilileri, iş çevrelerini harekete geçirecek tepki ortaya konmamiştir..taraftar dernekleri de bu süreçte etkin olamamiştir.dernek lokalleri çoktan oyun salonlarina dönüşmüştür. 40-50 kişiyi geçmeyen aşigo grubu sadece maç günleri bedava maça girmek için biraraya gelmişler.maçlarin ilk yarilari bitmeden ortadan kaybolmuşlardir.

Sonuç olarak klüp yöneticileri, il yöneticileri, işadamlari,sivil toplum örgütleri ve taraftarlarinin elbirliği ile 42 yillik çinar çökmüştür. Bu duruma gelinmesinde emeği geçen herkese sadece ve sadece yaziklar olsun diyorum,yuh olsun diyorum.Acımız o kadar büyük ki daha fazla söz söylemek istiyorum ama terbiyem müsait olmadiği için söyleyemiyorum.Herkesi kendi vicdani ile yüzleşmeye davet ediyorum.Klübün amatör kümeye düşmesine sebep olanları önce kamu vicdanina daha sonra Allaha havale ediyorum.Profesyonel liglerde yaşam savaşini bugün kaybeden uşakspor’umuz muhakkak ki bir şekilde eski parlak günlerine dönecektir dönmesine de bugün mevki,makam.koltuk,rant,çikar kaybetme kaygisi ile uşakspor’u sahipsiz birakanlar kamuoyu nezdinde kaybettikleri itibarlarini tekrar kazanabilecekler midir?ERHAN KARSLI