3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Uşak'ta deprem ve yangın tatbikatı

Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OGEDAŞ), Sivil Savunma Müdürlüğü, 112 Acil Servis, Uşak İtfaiye Müdürlüğü tarafından OGEDAŞ Hizmet Binası’nda deprem, yangın ve kurtarma tatbikatı düzenlendi.

Vali Yardımcısı Mehmet Türk, OGEDAŞ Müdürü Mehmet Emin Başakçıoğlu, Sivil Savunma Müdürü İsmail Karaalp’in izlediği tatbikatta senaryo gereği 7,2 şiddetindeki deprem sonrasında elektrik trafosunda yangın çıktı. Yangına Uşak İtfaiye ekipleri müdahale ederken, OGEDAŞ binasında ve yıkılan elektrik direği altında mahsur kalan yaralılar ve personel sivil savunma ekiplerince halatlarla kurtarılarak, 112 Acil Servis ambulansı tarafından hastaneye taşındı. Deprem nedeniyle kopan elektrik telleri ve kaçak olan kablolar EGODAŞ personeli tarafından cihazlarla tespit edilerek tamir edildi. Her türlü olayda Sivil Savunma, 112 Acil Servis ve İtfaiye’nin ortak çalışması gerektiğinin altını çizen Sivil Savunma Müdürü İsmail Karaalp, “Uşak’ta kamu kurumlarında düzenlenen 5. tatbikatımızı burada yaptık. Bu tatbikatlarda bilmiyorum bir şey dikkatinizi çektimi. 112 Acil Servis, İtfaiyesi ve Sivil Savunma ekipleri, 3 ayrı kurumda görev yapıyor olmasına rağmen yapmış oldukları işler aynı paraleldedir. Devletimizin yapısı gereği 3 kurum ne yazık ki 3 ayrı noktadadır. İnşallah ileride yapılacak bir çalışma ile bu 3 kurum bir noktada birleştirilerek olaylara daha acil daha verimli bir şekilde müdahale imkanı sağlanır” dedi. Tatbikatı değerlendiren Vali Yardımcısı Mehmet Türk ise şöyle konuştu: “Böyle kötü felaketlerin olmasını tabiî ki istemeyiz. Ancak olması da kaçınılmaz. Olası bir felakette, her bakımdan hazır olmak için gereken tüm çalışmaları yapıyoruz. Türkiye ciddi bir deprem kuşağında bulunuyor. Bizlerinde bu nedenle doğal felaketlere hazır olma zorunluluğumuz var. Yapılan tatbikatlarla makine, teçhizat, personel, ekipman ve eğitim durumu olmak üzere eksiklerimizi gözden geçirmiş oluyoruz.”dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 18:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERKAN AYDIN IP: 88.253.137.xxx Tarih : 9.04.2008 23:33:32

Arkadaşlar hepinize iyi çalışmalar. Ya itfaiyede bilgisayarınız var. İnternetten (fire four 110) sitesine girip üye olup Türkiyedeki bütün itfaiyeciler ile tanışın. Hatta sizin sayfanıza bir sürü kişi mesaj atmış onları okuyup ilgilensenize arkadaşlar.ALLAH'a emenet olun.