3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Uşak'ta dev sağlık yatırımı

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Ali taşçı, düzenlediği basın toplantısında Uşak – Ankara karayolu üzerine yapılacak olan 400 yataklı bölge devlet hastanesinin inşaatına yıl başında başlanacağını ve 2 yıl sonra da hizmete gireceğini söyledi. 

2006 yılı yatırım programına alınan ve geçen yıl proje ihalesini kazanan firmanın projeyi zamanında teslim edememesi üzerine sıkıntı yaşanan bölge hastanesinin projesi tamamlanıp zemin etüt çalışmaları yapıldı. Hastane projesi ile ilgili ihale aşamasına gelindiğini ve 70 milyon YTL’ye mal olacak projeyi TOKİ’ye teslim ettiklerini söyleyen Ali Taşçı, Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl gönderilen 4 milyon YTL’lik ödeneğin Özel İdare bütçesinde hazır bekletildiği ifade etti. 

Bölge hastanesinin faaliyete geçmesi ile mevcut hastanelerin yükünün azalacağını ve koğuş sisteminden tek odalı sisteme geçeceklerini belirten İl Sağlık Müdürü Taşçı, “Mevcut iki hastanemizin toplam kapalı alanı 28 bin metrekera iken bölge hastanemizin toplam kapalı alanı 50 bin metrekare olacak. Buradan da anlaşıldığı gibi sağlık hizmetlerini daha ferah fiziki ortamda verme imkanı bulacağız. Toplam 106 bin metrekarelik bir alanda yapılacak olan hastane Şeker Fabrikası yakınlarındaki inşa edilecek. Tıptaki yeni gelişmeleri uygulayabileceğimiz bir alt yapısı olacak. Konfor ve teknik olarak Uşaklı hastalarımızın il dışına sevk sıkıntıları da sona erecek” dedi. 

Mevcut hastanenin yoğunluğun hastaların aile hekimliğine gitmeden direk hastaneye başvurmasından kaynaklandığını da söyleyen Taşçı, “İlimizde bulunan devlet hastanesine günde ortalama başvuran hasta sayısı 4 bin 500 ile 6 bin arasında değişmektedir. Hastalarımızın sağlık ocaklarına gitmeden direk hastanelerimize başvurması yoğunluğu artırmaktadır. Şuan ki yatak doluluk oranımız hastanemizde yüzde 70 seviyesindedir. Yeni hastanemiz Avrupa standartlarında olacak ve hastalarımızın şehir dışına ggitmesine gerek kalmayacak. Bölge hastanesinin maliyeti ise genel bütçeden merkezi idare tarafından karşılanacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 13:43:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?