2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak’ta eski başkan rövanş aldı

2004’te koltuğunu 2 bin oyla AKP´li Mesut Apaydın´a kaptıran MHP´li Ali Erdoğan, rövanş olarak gördüğü son seçimlerden yine başkan olarak çıktı

1999’daki yerel seçimlerle MHP’den belediye başkanı olan Ali Erdoğan, görev süresinde yaptığı alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla takdir kazandı. 2004’de yeniden aday olduğunda, AKP ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın estirdiği rüzgâra az bir farkla yenildi.

MHP il teşkilatı, 29 Mart seçimlerinde eski başkan Erdoğan’ı yeniden seçtirebilmek için değişimi kendi içinde başlattı. Adaylık süreci başladığında, il yönetimi daha güçlü bir yapı oluşturmak için istifa etti ve yönetim kadrosu yenilendi.

AKP’ye yaklaşık sekiz bin oy fark atan Erdoğan’ın yeniden koltuğuna oturduğu Uşak’ta, MHP adayına AKP ve CHP’den de oy geldiği, seçimi MHP’nin değil, Ali Erdoğan’ın kazandığı, il yönetimindeki bölünmeler ve kutuplaşmalar nedeniyle kızgın olan CHP’lilerin de il merkezinde MHP adayına yöneldiği konuşuluyor.

AKP’nin Uşak’ta seçimi kaybetmesindeki en önemli faktör olarak, işçilerin ekonomik kriz nedeniyle fabrikaları kapanınca işsiz kalması ve esnafın iş yapamaz hale gelmesi, Güneydoğu’da izlediği seçim politikalarının Batı bölgelerinde farklı algılanması gösteriliyor.

Erdoğan’ın gelmeyişi küstürdü

AKP’iler, seçimi yalan ve iftira kampanyaları nedeniyle kaybettiklerini savunsa da, Başbakan Recep?Tayyip Erdoğan’ın miting için Uşak’a gelmeyişi de AKP’ye oy kaybettirdi. Partiye küsen bazı adayların desteği MHP’ye gitti.

CHP’nin adayı Talat Arca’nın çalışmalarının göz doldurmasına rağmen, il yönetiminde sık sık yapılan değişiklikler ve belediye meclisi adayları arasında istenmeyen isimlere yer verilmesi nedeniyle, CHP kent merkezinde ancak üçüncü parti olabildi. Ancak, beş ilçeden dördünün kazanılması, teşkilatın sesine kulak verilmesi açısından parti yönetimine bir mesaj olarak değerlendirildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 02:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?