2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak'ta orman yangını!

Uşak'ın Banaz İlçesi'ne bağlı Baltalı köyü yakınlarında çıkan orman yangını ekiplerin zamanında müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Baltalı Köyü Erciova Yaylası mevkkinde saat 11.00 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yoğun çam ormanlarının bulunduğu bölgede çıkan yangın Uşak Oman İşletme Müdürlüğü ekiplerini alarma geçirdi. Bir hektar alanda etkili olan yangın büyümeden söndürüldü.

Yangına Uşak, Banaz ve Gediz Orman İşletme Müdürlüğüne ait 11 arazöz, bir iş makinesi, iki yer ekibi ile Denizli, Nazilli ve Akhisar'dan gelen 3 helikopter ile yörede yaşayan köylüler müdahale etti. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı yangın, orman ekiplerinin zamanında müdahale etmesi ile büyümeden kontrol altına alındı. Orman ekipleri bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

Uşak Orman İşletme Müdürü Ahmet Ersoy, yangını kısa sürede kontrol altına aldıklarını ifade ederek şunları söyledi; "Yangının insan kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bu yıl bizi en fazla tedirgin eden yangın bu oldu. Çünkü bu bölge sık çam ormanlarla dolu. Yangın çıktıktan sonra 25 dakika sonra ilk ekibimiz müdahaleye başladı. Zamanında müdahale edilmesiydi, aşırı rüzgar ve orman içi otların yüksekliği yangının büyümesine neden olabilirdi"
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 16:44:18
Güncelleme :28 Ağustos 2009 Cuma 16:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?