2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak'ta ramazan eğlenceleri

Uşak Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Kültür Parkı'na kurulan Ramazan çadırında Uşaklılar birbirinden eğlenceli gösteriler ile farklı geceler yaşıyor. 

Bu yıl 3. düzenlenen etkinlikler kapsamında bir çok sivil toplum kuruluşu da vatandaşlara belediye öncülüğünde her akşam iftar yemeği veriliyor. İftar sonrası Belediye tarafından iftar sonra düzenlenen Ramazan eğlenceleri vatandaşları bazen eski günlere götürürken bazen de güldürüyor. Özellikle Cuma ve Cumartesi günleri düzenlenen şenliklerde Uşaklılar orta oyunu, Karagöz-Hacivat, kukla ve ilizyon gösterileri ile ramazan coşkusunu yaşıyor. 

Düzenlenen etkinliklerde özellikle çocuklar sahne oyunlarından büyük keyif alıyor. Etkinliklerin ilk gününde Uşak Belediye Başkanı Mesut Apaydın ve Ak Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin vatandaşlarla birlikte iftar yemeğine katılırken, daha sonra tasavvuf müziği konseri ve sema gösterileri ile etkinlikler devam etti. 

Başkan Mesut Apaydın, 3 yıldır süren etkinliklerin Ramazan ayına renk kattığını ve etkinliklerin bundan sonraki yıllarda devam edeceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 11:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kısmet yılmaz IP: 81.213.63.xxx Tarih : 8.10.2007 08:41:04

çok güzel bir etkinlik keşke burdada yani alaşehirdede olsa kimse böyle şeyler yapmıyor yapsalar çok güzel olur. böyle birşeyin düşünülmesi çok güzel böyle etkinliklere devam etmeniz dileğiyle.:-)