2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Uşak'ta sahte altın operasyonu

Uşak'ta sarraflara sahte altın kolye satan emekli bir imamın da aralarında bulunduğu 3 kişi, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, G.C. (50) adlı kadın ile emekli imam olan H.A. (49) ve M.A. (36), sarraflar çarşısında bir sarrafa sahte altın kolye sattı. Şüpheli hareketleri nedeniyle sivil polis ekiplerinin takibe aldığı G.C. adlı kadın, bir süre yaya yürüdükten sonra Zübeyde Hanım Caddesi Halit Ziya Kavşağı'nda kendisini bekleyen 06 GDU 97 plakalı otomobile bindi. 

Sivil polis ekibi, motorize ekiplere bilgi vererek aracın takibe alınmasını istedi. Polis tarafından takibe alındığını anlayan araç sürücüsü, İzmir istikametine doğru kaçmaya başladı. Dikilitaş mevkiinde polis tarafından önü kesilerek durdurulan otomobildeki G.C., M.A. ve H.A. gözaltına alındı. Otomobil içerisinde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda, 750 gram bakırdan yapılmış altın kaplama takı ile bir miktar ABD Doları ve Euro ele geçirildi. 

Polis, şahısları sahte altın kolye sattıkları sarrafa götürerek, sarraftan sahte altın kolyeyi geri alıp parasını teslim etti.
İzmir'den geldikleri belirlenen 3 zanlının polisteki sorgulamada suçlarını kabul ettiği öğrenildi. Savcılıkta yaklaşık 3 saat ifade veren zanlılar, dün akşam çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak Uşak E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 16:01:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?