2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

USİAD'ta yeni dönem

Uşak Sanayici İş Adamları Derneği (USİAD) Olağanüstü Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen genel kurulda Hüseyin Bilgin başkanlığındaki yeni yönetim oy birliğiyle göreve getirildi.

USİAD Başkanı Mustafa Kuvvet'in yerel seçimlerde AK Parti'den Belediye Meclis Üyesi Adayı olması üzerine görevi bırakması medemiyle yapılan olağanüstü kongre de Hüseyin Bilgin başkanlığındaki yeni yönetim kurulu göreve geldi.

Dernek binasında yapılan olağanüstü genel kurulda konuşan Mustafa Kuvvet, siyasete girmesi nedeniyle görevi bıraktığını dile getirdi. Sivil toplum örgütlerinin Türkiye yönetiminde ve yerel yönetimlerde önemli misyonlar üstlenmesi gerektiğini kaydeden Kuvvet, "Hepinizinde bildiği gibi 4 yıldır sizlerle USAİD'ı bir yerelre getirmeye çalıştık. USİAD'ı ikinci ligden birinci lige çıkardık. Bu başarıyı bizim yerimize gelen arkadaşlar daha da pekiştireceklerinden eminim. Sizlere son kez bu kürsüden sesleniyorum. Görev yaptığımız süre zarfında ilimizde sivil toplum örgütlerinin görev ve sorumluluklarına yeni bir anlayış getirdiğimizi düşünüyorum. Avrupada sivil toplum kuruluşlarına katılım oranı nüfusun yüzde beşi iken ülkemizde bu oran yüzde 0,4 seviyelerindedir. Ben sivil toplum örgütlerinin ülkelerin yönetimlerinde etkin rol alması gerektiğini düşünen insanlardan biriyim. Bu yüzden siyasete girmeye karar verdim ve görevimden ayrıldım" dedi.

Küresel ekonomik krizin Türkiye ekonomisine etkileri ile ilgili değerlendirmeler de yapan Mustafa Kuvvet,"Kim ne derse desin şu bir gerçek ki ülkemiz ekonomik krizin etkisi altındadır. Dünyada krizin yol açtığı zarar 50 Trilyon doları buldu. Yani dünya bir yılını kaybetti. Bizler dünyayı çok iyi izlemeli ve krizle mücadele etmeye çalışmalıyız. Sanayicimizin yeni pazarlar bulması şart. Pazar paylarımızı artırmazsak krizle baş edemeyiz. Üretimi aksatmamalıyız. Türkiye olarak komşu ülkelerimizle olan ticaret hacmimiz genişliyor. Bugüne kadar komşu ülkelerle neden ticari ilişkilerimizi geliştirmediğimi,zi bir türlü anlayamıyorum. Ben Türkiye'nin geleceğinden son derece umutluyum.

Bugün dünyada 17. ekonomiyiz ve çok aksi bir durum olmadığı sürece en geç 2020 yılında dünyada en büyük 10 ekonomi arasına gireceğimizi düşünüyorum. Bir de tekstil sektörünün bittiği, her geçen gün yok olduğu iddia ediliyor. Ben buna asla katılmıyorum. Dünyada yaklaşık 7 milyar insan var ve üzerlerine giysi almak zorundalar. Bizler pu pazardaki payımızı arttırmak için çalışmalıyız. Kalite, markalaşma ve kurumsallaşmayı yaparak dünyadaki finansal hareketleri takip ettiğimiz sürece pazardaki payımızı arttırabiliriz. Kısacası dünya var olduğu sürece tekstil sektörü bitmez"dedi.

Konuşmanın ardından yapılan açık oylamada 60 dernek üyesi oy birliğiyle Hüseyin Bilgin'in başkanlığındaki yeni yönetim kurulu göreve getirdi. Hüseyin Bilgin oylamanın ardından kısa bir teşekkür konuşması yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 17:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?