2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

'Ustalarla Güneşin İzinde' Uşak'ta

“USTALARLA GÜNEŞİN İZİNDE” SERGİSİ UŞAK’TA AÇILDI

Ünlü Ressam Ahmet Güneştekin ve ekibi tarafından TRT-2 televizyonu için hazırlanan “Güneşin İzinde" adlı belgeselin Uşak bölümü çekimleri devam ederken bu kapsamda, “Ustalarla Güneşin İzinde” adlı bir resim sergisi açıldı.

Uşak Konağı adlı tarihi binanın bahçesinde düzenlenen serginin açılışını Uşak Valisi Özdemir Çakacak gerçekleştirdi. Sergi hakkında bilgiler veren Ahmet Güneştekin, ülkenin 81 ilini gezmeyi hedeflediklerini söyledi. Şimdiye kadar 81 ilin çoğunu gezdiklerini anlatan Güneştekin, gittikleri yerlere ülkenin ünlü ressamlarını da götürdüklerini ifade etti. Bugüne kadar yapmış olduğu resimlerde halk hikayelerinin ve efsanelerinin motiflerini kullandığını belirten Güneştekin, bu belgesel projesiyle ilgili olarak da Anadolu'da yok olmaya yüz tutmuş zanaatkarların hünerlerini belgelemek ve bunu gelecek nesillere taşımak istediklerini ifade etti.

Ünlü Ressam Ahmet Güneştekin Uşak halılarının önemine değinerek sözlerini şöyle tamamladı; “Uşak halıları ülkemizin en önemli kültürel zenginliklerinden bir tanesi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde ve saraylarda hala eski Uşak halıları sergileniyor. Bu kültürel zenginliğin korunması ve gelecek nesillere aktarılması gerekiyor”

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise sergi açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “İlimiz bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış kültürel ve tarihi zenginlikleri olan bir yerleşim merkezidir. Tarih boyunca çeşitli medeniyetler bu topraklarda hüküm sürmüş. Biz bu tarihi ve kültürel zenginliklerimizi ülkemize ve dünyaya tanıtmak zorundayız. Bu proje ile çağdaş Türk sanatı Uşak halkı ile buluştu. Tarihi ve kültürel zenginliklerimizi koruyup yaşatacağız. Bunun için çalışıyoruz. Bu projede ben ikinci kez sergi açılışı yapıyorum. Daha önceki görev yerim olan Van ilimizde de bu serginin açılışını gerçekleştirmiştik. Şimdi de Uşak’ta aynı sergiyi açmak nasip oldu. Buradaki eserler yöremizin kültürel zenginliklerini farklı bir şekilde konu ediyor. Ressamlarımız Ahmet Güneştekin ile Mustafa Altıntaş’a çok teşekkür ediyoruz”

Konuşmaların ardından düzenlenen sergiyi Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra daire müdürleri ve öğrencilerde gezdi.

“USTALARLA GÜNEŞİN İZİNDE” SERGİSİ UŞAK’TA AÇILDI
“USTALARLA GÜNEŞİN İZİNDE” SERGİSİ UŞAK’TA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 18:03:05
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 17:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?