2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

UTB: hububat alım fiyatları yetersiz

Uşak Ticaret Borsası (UTB) Başkanı Yıldıray Aydoğan, geçtiğimiz günlerde açıklanan hububat alım fiyatlarının maliyetin altında kaldığını belirterek fiyatları yetersiz bulduklarını söyledi.

Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan geçen yıllara oranla bu yıl yağışların üreticiyi sevindirdiğini ancak hububat alım fiyatlarının üreticinin yüzünü güldürmediğini ifade etti.

Küresel ekonomik krizin etkili olduğu bir dönemde hububat alım fiyatlarının geçen yılki fiyatlardan daha düşük olduğunu anlatan Aydoğan, girdi maliyetlerinin açıklanan fiyattan daha yüksek olduğunu ve bu şartlarda ürün kalitesini yakalamanın imkansız olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle Uşaklı üreticilerin zor günler geçirdiğini kaydeden UTB Başkanı Yıldıray Aydoğan, “Yağışların iyi olması bu yıl üreticimizin yüzünü fazlası ile güldürdü. Leblebilik nohut, haşhaş, tütün, çilek, yetiştiriciliği ilimizde önemlidir. Bunun yanında buğday, arpa ve hayvancılık büyük il ekonomisinde önemli bir yer tutuyor. Uşak’ın 534 bin 400 hektar olan yüzölçümünün 242 bin 114 hektarı tarım alanıdır. Sulanabilir arazinin az miktarda olması nedeniyle yaygın olarak kuru tarım yapılmaktadır. Açıklanan hububat fiyatları girdi maliyetleri düşünüldüğünde yetersizdir. Ekonomik kriz ve ağır şartlarda ürün kalitesini yakalamanın garantisi yok. Biz fiyatların en az geçen yılki fiyatların üstünde olmasını bekliyorduk. Ancak açıklanan fiyatlar geçen yılki fiyatlardan düşük. Yağışların bol olması nedeniyle sevinen üreticimizin bu sevinci açıklanan fiyatlarla yarım kaldı”dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 17:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?