2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

UTB yönetimi TOBB'u ziyaret etti

Uşak Ticaret Borsası, yeni yönetimi Ankara’ya giderek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Aydoğan başkanlığındaki heyette Meclis Başkanı Dr.Yılmaz Başer, Meclis Başkan Yardımcısı Güngör Oral ve meclis üyeleri, Bekir Kütük, Ramazan Boncukcu ve Devrim Aydoğdu yer aldı. Uşak Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Aydoğan, ziyarette TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na Uşak Ticaret Borsası’nın hedeflerini, yaptıklarını ve yapacakları hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Yapımı devam eden yeni hizmet binası hakkında bilgi veren Aydoğan, “Uşak tarımının gelişmesi ve ilerlemesi için tüm gayretimizi sarf ediyoruz. Bu bağlamda yeni hizmet binamızın tamamlanabilmesi için sizin destek ve yardımlarını bekliyoruz. Kobilere sağlanan cansuyu kredilerinden çiftçilerimize de verilmesi gerekiyor. Çiftçilerimiz, ekonomik krizin yanında kuraklığında etkilerini hala silememiştir. Verilecek olan krediler çiftçilerimize gerçek manada cansuyu olacaktır” dedi.

Meclis Başkanı Dr. Yılmaz Başer, ise yaşanan ekonomik kriz ve sıkıntılarının Türkiye ve Uşak üzerindeki olumsuzluklarına değinerek, “Süt fiyatlarındaki ani düşüşler üreticiyi olumsuz etkiliyor. Ayrıca son günlerde yaşanan global kriz, çiftçimizin belini büktü. Bir litre süt 5 ay önce 80 kuruş’a kadar çıkmışken şu anda bu fiyat 30, 40 kuruş arasında değişiyor. Süt fiyatı üreticinin kazanabilmesi için 1 TL civarında olması gerekmektedir. Fiyatlar düşük seviyede giderse süt hayvancılığı konusunda ciddi sıkıntılar yaşanacaktır. İrili ufaklı üreticiyi düşünürsek 100 bin kişi bu işten ekmek yiyor. Süt sektörü böyle giderse işsizlik kervanına süt üreticileri de girecektir” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, da ’’ Uşak Ticaret Borsası’ndaki gelişmeleri ve çabaları yakından takip ettiğini ifade ederek, “Yeni yapılan hizmet binası ve diğer çalışmalarda birlik olarak Uşak Ticaret Borsası’na destek olacağız. Ekonomik krizin yaşattığı sıkıntıları bir an önce atlatmak için birlik olarak büyük çaba sarf ediyoruz. Bunun için illerde bulunan ticaret borsalarına büyük görevler düştüğünü biliyoruz. Bunun için daha rahat bir ortamda daha kaliteli ve teknolojik bir hizmet binasına kavuşmanızı bende istiyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 22:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?