8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

UTSO Başkanı'ndan kriz uyarısı!

UTSO BAŞKANI KUVVET’TEN KRİZ UYARISI

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı Mustafa Kuvvet, uluslar arası alanda yaşanan ekonomik gelişmelerin krize neden olabileceğini ifade ederek “Herkes dikkat etmeli işletmeler büyümeden mevcudu korumaya çalışmalı” dedi.

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, düzenlediği basın toplantısında son dönemlerdeki ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Avrupa’da yaşanan ekonomik sorunlar ile Ortadoğu ülkelerindeki sosyal gelişmelerin dünya ekonomisini olumsuz etkileyebileceğini kaydeden Mustafa Kuvvet, “Bu kadar olumsuzluğun yaşandığı bir dönemde ekonominin düzgün gitmesinin imkanı yok” dedi. Değişen dünyada ekonomik göstergelerin günlük olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve krizlerin günlük olarak yaşanmaya başlandığını anlatan Kuvvet, “1990’lı yıllarda 5 yılda bir ekonomik kriz yaşanıyordu. 2000’li yılların başında ise krizler 3 yılda bir yaşanmaya başladı. Günümüzde ise krizler günlük olarak yaşanıyor. Son bir yıl içinde Ortadoğu ülkelerinde ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunun dışında Avrupa ve Amerika’daki ekonomik göstergeler herkesi tedirgin ediyor. Yunanistan’da yaşananları tüm dünya ve Avrupa tedirgin bir şekilde izliyor. Bu kadar olumsuzluğun yaşandığı bir dönemde ekonominin düzgün gitmesinin imkanı yok. Gelişmeler ekonomik krizin yaşanacağını gösteriyor. Uluslar arası kaynaklı bir kriz ülkemizi ve ilimizi de olumsuz etkileyecektir. Önemli olan olası bir krizi en az hasarla atlatmaktır. Bunun için gerekli tedbirler şimdiden alınmalı” dedi.

Uşaklı sanayicilere ve üyelerine bu dönemde yeni yatırımlar yapmak yerine mevcut yatırımları korumalarını tavsiye ettiklerini de belirten UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, “Böyle bir ortamda yeni yatırım yapmak çok riskli. Biz sanayicilerimizi yeni yatırımlarla büyümek yerine mevcudu korumalarını ve potansiyellerini arttırmalarını tavsiye ediyoruz. Bu dönemde herkes dikkatli olmalı. Dünyadaki ekonomik göstergeler ve Ortadoğu’daki olaylar yeni yatırımların doğru olmayacağını gösteriyor. Demode olmuş yöntemlerle işleri büyütmek akılcı bir düşünce olmayacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2011 Çarşamba 12:16:02
Güncelleme :20 Temmuz 2011 Çarşamba 17:39:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?