2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

UTSO'da dönüşümlü başkanlık dönemi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu seçimleri bugün tamamlandı. Tek liste halinde gidilen seçimlerde 43 üye oy kullanırken Yönetim Kurulu Başkanlığına mevcut başkan İsmail Karaman seçildi.

UTSO’da bir süre önce küresel krize karşı ortak hareket etmek amacıyla varılan mutabakatla seçimlere tek liste ile gidilmesi planlanmıştı. Geçtiğimi hafta yapılan meslek komitesi seçimlerinin ardından bugün de yönetim kurulu seçimleri yapıldı. Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi (UOSB) ile UTSO arasında yapılan anlaşma gereği yönetim kurulu seçimlerine de tek liste ile gidildi. 43 üyenin oy kullandığı seçimler sonunda mevcut Başkan İsmail Karaman Yönetim Kurulu başkanlığına seçilirken UOSB Başkanı Hazim Sesli başkan yardımcılığına; Süleyman Akın Ayan, Ali Yıldırım, Mehmet Çakır, Metin Çekçek, Ahmet Tayyip Karahan, Osman Zeki İşman, Mustafa Asım Karahangil, Suat Selim Kandemir ve Mustafa Çokyiğit yönetim kurulu asil üyeliğine seçildiler. Önümüzdeki günlerde de meclis başkanlığı seçimleri gerçekleştirilecek.

UTSO’da UOSB yönetimi ile mevcut UTSO yönetiminin yaptığı anlaşma gereği ilk iki yılda İsmail Karaman yönetim kurulu başkanı, Halil Ağaoğlu ise meclis başkanı görevini yürütecek İki yıl sonunda ise Hazim Sesli yönetim kurulu başkanı olacak Mustafa Kuvvet ise meclis başkanı olarak görev yapacak.

UTSO Başkanı İsmail Karaman seçimlerle ilgili yaptığı kısa değerlendirmede örnek bir davranışla tek liste ile seçimlere gittiklerini ifade ederek, “ Uşak olarak son yıllarda ciddi mesafeler aldık. Birlik beraberlik içerisinde sorunların daha kolay çözüleceğini düşünüyoruz. İlimiz son 5 yılda büyük bir yol aldı. 2001 ve daha önceki krizlerde Uşak olarak büyük kayıplar yaşadık. 2001 krizinde 30 bin çalışan işini kaybetmişti. Teşvik uygulaması ile bu çalışanlar tekrar işine geri döndü ve şuanda 25 bin teşvikli çalışanımız var. Bugün küresel krizin etkileri giderek ağırlaşıyor. Böyle bir ortamda birlik beraberliğin önemini biliyoruz. Biz Uşak olarak teşvik uygulamasının uzamasını istiyorduk. 5084 sayılı yasa bir yıl daha uzatılıyor. Eğer 5084 sayılı yatırımların teşviki kanunu uzamasıydı asıl depremi o zaman yaşayacaktık. Çünkü Uşaklı sanayiciler olarak teşvikin faydalarını gördük. Uygulama sona ermiş olsaydı 25 bin teşvikli çalışan işçimiz işini kaybedecekti. Zor durumda olan işletmelerimiz de kapanacaktı. Biz bütün bunları iyi bildiğimiz için birlik ve beraberliğin gerekli olduğuna inandık ve seçimlerde Uşak için güç birliği yolunu seçtik”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 23:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?