2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

UTSO'da seçime ortak liste ile gidiliyor

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı İsmail Karaman, 12 Şubat'ta yapılacak UTSO seçimleri için Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Başkanı Hazim Sesli’nin ortak liste ile seçime gidecekleri yönündeki açıklamasını doğruladı.

UTSO seçimlerine ortak listeyle girmek için uzlaşma sağlandığını ifade eden Karaman, meclis üyesi sayısı ile meslek komitesi sayısını da arttıracaklarını söyledi.

Küresel ekonomik kriz ortamında Uşaklı sanayiciler ve işadamları olarak kentin sorunlarını ortak hareket ederek çözmek istediklerini bu nedenle UTSO seçimlerinde ortak liste hazırlayacaklarını kaydeden Karaman, “Kriz ortamında ayrılıkların hiç kimseye bir faydası olmaz. Gün birlik olma günüdür”dedi.

Uşak sanayisinin küresel krizden olumsuz etkilendiğini de ifade eden Karaman, “Küresel ekonomik kriz ortamında Uşaklı iş dünyasının gücünü bölmemek amacıyla seçimlere tek listeyle gireceğiz. 2009 yılı küresel krizin etkilerinin arttığı bir yıl olacak. Uşak'ta üretimde ciddi sıkıntılar var. Yüksek maliyetlerin yanında birde küresel krizin ortaya çıkması iş dünyasını tedirgin ediyor. İşten çıkarmalar her geçen gün artıyor. Sanayide doğalgaz ve elektrik kullanımında düşüş var. Hep birlikte hareket edip kent ekonomisini ayakta tutmak zorundayız”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 17:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?