2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

UTSO'dan TR 33 tepkisi

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Başkanı İsmail Karaman, TR 33 bölgesini kapsayan kalkınma ajansının Kütahya’ya kurulmasını siyasi olarak nitelendirdi.

UTSO Başkanı İsmail Karaman, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa ve Kütahya’yı kapsayan TR 33 bölgesindeki kalkınma ajansının Uşak’a kurulması için çok çalıştıklarını ancak siyasi kriterler nedeniyle Kütahya’ya kurulduğunu iddia etti.

Bölgesel kalkınmayı hızlandırmak ve kaynakların yerinde etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulan Bölgesel Kalkınma Ajansı’nın TR 33 olarak sınıflandırılan illerde olumlu etki yapacağını kaydeden İsmail Karaman, “İki yıldır bu konuda çalışmalar yapıyorduk”dedi.

Uşak’ın hem coğrafi konumu itibariyle hem de ulaşım itibariyle bunu hakkettiğini belirten Karaman, TR 33 Bölgesel Kalkınma Ajansı Uşak’a kurulmalıydı. Biz bunun için yoğun bir çaba harcadık. Hükümet nezdinde de milletvekillerimiz sayesinde girişimlerde bulunduk. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak’ı kapsayan bölgenin ortasında yer alıyoruz. Ulaşım ve coğrafi olarak kalkınma ajansı Uşak’ta kurulmalıydı. 4 ilin ortasında yer aldığımız için Uşak’ta kurulacağını düşünüyorduk. Uşak sanayi açısından da diğer illere oranla daha önde. Ancak kalkınma ajansı Kütahya’da kuruldu. Bunda siyasi kriterlerin daha ön planda tutulduğunu düşünüyoruz. Hükümet bu konuda siyasi davrandı”dedi.

Küresel ekonomik krizin etkilerinin devam ettiğini sanayicinin ayakta kalma mücadelesi verdiğini de ifade eden İsmail Karaman, “Sanayide elektrik ve doğalgaz kullanımında yılın ilk çeyreğine oranla bir artış söz konusu. İstihdam rakamlarında da bu iyileşme var. Yeni teşvik ve istihdam paketiyle yatırım alabilirsek bu iyileşme devam eder. Uşak’ta şuanda resmi rakamlara göre yaklaşık 10 bin işsiz var. Resmi rakamlara yansımayan işsizlerle birlikte ilimizde yaklaşık 12 bin işsiz insanımız var. Bizim amacımız işsizlere istihdam sağlamak. Küresel krizin etkilerinin önümüzdeki dönemde azalmasını umut ediyoruz”diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:17:32
Güncelleme :3 Ağustos 2009 Pazartesi 15:23:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?