2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

UÜ'de internet semineri

Uşak Üniversitesi, İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında “İnternet Bilgi Toplumu ve Üniversiteler” konulu seminer düzenledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde Enformatik Bölüm Başkanlığı'nca düzenlenen seminere Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ufuk Çağlayan ile Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Akgül konuşmacı olarak katıldı. Seminere Vali Yardımcısı Şükrü Yıldırım, Defterdar Abdullah Kırım, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman ve öğretim üyelerinin yanı sıra öğrenciler izledi.

Seminerde Prof. Dr. Mehmet Ufuk Çağlayan, internetin tarihçesi, günümüzde internet kullanımı, dünyada ve Türkiye’de internetin yeri, kullanım şekilleri hakkında bilgi verdi.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül ise Dünya’da yaklaşık olarak 1.6 Milyar insanın internetle iç içe olduğunu belirterek Türkiye’de internetin 16’ncı yılı oluğunu hem dünyada hem de Türkiye’de internetin dünyaya açılan bir kapı olduğunu ve bilgi paylaşımında her türlü etkinliklerde kullanıldığını belirtti. Seminerin sonunda konuşmacılar Prof. Dr. Çağlayan ile Doç Dr. Akgül öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 22:30:49
Güncelleme :14 Nisan 2009 Salı 22:43:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?