4
Mayıs
2024
Cumartesi
UŞAK

Vali Güven'den sürpriz karar

Uşak Valisi Ali Fuat Güven, sürpriz bir kararla 50 yaşında emeklilik dilekçesi verdiğini bildirdi. Emeklilik kararı almasında siyasi veya başka hiçbir bir neden bulunmadığını söyleyen Vali Güven, "Emeklilik kararını aileme danışarak birlikte aldık" dedi.

Sürpriz bir kararla emeklilik dilekçesi veren Uşak Valisi Güven, makamında düzenlediği basın toplantısında, kararıyla ilgili ayrıntıları açıkladı.

27 yıl kamu görevi yaptığını ve 1992 yılının Şubat ayında Eskişehir’de valilik görevine başladığını belirten Güven, "Kendi hür irademle emekli olmaya karar verdim. Bu kararı yılbaşında tasarladım. Ben 2 ya da 3 yıl önce de emekli olmayı düşünebilirdim; ama mesleğimi çok seviyorum. Bugün emekli olmasaydım yarın yaş haddinden de emekli olacaktım. Ben 65 yaşına kadar bu koltukta oturmayı hiçbir zaman düşünmedim. Valilik görevi çok güzel ve hizmet etme imkanı bulunan bir makamdır. Hiçbir zaman rutin işleri yürüten protokol valisi olmadım. Ancak bugün emekli olmaya karar vermeseydim, bundan sonra rutin işler yapan bir vali olurdum. Uşak’ta yerel yöneticilerle, sivil toplum örgütleriyle, siyasilerle Ankara ve basın mensuplarıyla sorunum yok. Bu kararı ben ve ailem birlikte aldık. Kamu görevim nedeniyle ailemi ihmal ediyordum" dedi.

Uşak’ta 2 yıl 2 ay gibi bir görev süresi geçirdiğini ve birçok sorunu çözdüklerini de anlatan Güven, "Ben sorun olan değil, sorun çözen bir insanım. Görevim de bunu gerektiriyor. Uşak yıldızı parlayan bir il. Sanayisinden Uşakspor’a kadar gelişen bir vilayettir. Uşak 2 yıl önceye göre alt yapı, kentsel estetik, kırsal alan ve birçok konuda gelişme gösterdi. Teşvik Yasası ile birlikte 60 firma Uşak’ta yatırıma başladı. Uşak, Ege’nin parlayan yıldızı ve kısa sürede büyük gelişme gösterecektir. Görev süresince herkesle uyum içerisinde çalıştım. Çalışma fırsatı bulduğum siyasilere, sivil toplum örgütlerine, basın mensuplarına, yerel yöneticilere ve tüm Uşak halkına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

15 Nisan’da görevinin biteceğini ve önümüzdeki günlerde veda töreni yapacağını dile getiren Ali Fuat Güven, gönül huzuru içerisinde kamu görevini tamamladığını ve hiçbir soruşturma geçirmediğini söyledi. Güven’in emeklilik kararı ise Uşak’ta sürpriz olarak değerlendiriliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 16:49:50
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 19:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Müjdat Öztürk-BURSA IP: 212.253.176.xxx Tarih : 28.04.2005 22:21:12
Bir Bursalı olarak eski valime saygılarımı sunuyorum.Uşak için bir şanstı.İnşallah Uşaklılar O'nu üzmemiştir.