2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Vali Kayhan Kavas'tan yangın uyarısı

Uşak Valisi Kayhan Kavas, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında orman yangınlarına dikkat çekerek yangınlar konusunda daire müdürleri ile belediye başkanlarına daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bu sezon Uşak il genelinde 30 yangında 180 hektar ormanlık alanın yandığını söyleyen Vali Kavas, "Bir tek ağaç bile yansa bundan hepimiz sorumluyuz. Yanan ormanların günahını hiç birimiz çekemeyiz."dedi.

Son zamanlarda ülke genelinde büyük yangınların meydana geldiğini Uşak'ta ise yangın konusunda çok fazla bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Vali Kayhan Kavas, sezon boyunca 30 yangında 180 hektar ormanlık alan yandığını söyledi. Uşak'ta bir haftalık bir sıkıntı yaşadıklarını ve çıkan yangınları hemen kontrol altına aldıklarını söyleyen Kavas, Koordinasyon Kurulu üyelerine yangınlar konusunda uyarılarda bulunarak gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Türkiye'nin her tarafında büyük orman yangınları meydana geldiğini ve ülke olarak büyük kayıplar yaşandığını belirten Kayhan Kavas, "Bu yangınların günahını hiç birimiz çekemeyiz. Bir ağaç bile yansa bundan hepimiz sorumlu oluruz. Çıkan her yangın benim içimi acıtıyor. Hepimizin aynı kaygıyı taşıyıp gerekli önlemleri almak zorundayız. Komşumuz Yunanistan'da yaşanan yangınlar içler acısı. Belediye başkanlarımızın, daire müdürlerimizin ve tüm halkımızın bu konuda daha dikkatli olmasını istiyorum."dedi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 10:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?