2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Validen çevre uyarısı!

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, kentin çöplerinin vahşice depolanmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek modern çöp depolama tesisi için şartları zorlayacaklarını söyledi.

Uşak’ta modern bir çöp depolama tesisinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Vali Özdemir Çakacak, deponi alanı için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Daha önce yürütülen çalışmaların yargıya taşınması nedeniyle geciktiğini anlatan Vali Özdemir Çakacak, “Gelecek nesiller için çevremizi temiz tutmak zorundayız. Çöplerimizi ormana vahşice atmamalıyız. Belediye deponi alanı için gerekli çalışmaları yürütmelidir. AB sürecindeki Türkiye’de çöplerin ormana atılması modern belediyecilik anlayışı ile bağdaşmaz. Çöplerin ormana atılması sadece belediyenin değil hepimizin görevidir. Halkımız, sivil toplum örgütleri ve bizler yardımcı olmalıyız”dedi.

Kentin çevre yatırımları konusunda ciddi adımlar attığını ve kendilerinin de çevre konusunda duyarlı davranacaklarını da belirten Çakacak, “ Çevre kirliliği ile mücadele etmek zorundayız. Sadece çöp depolama ve arıtma tesisleri yaparak çevreyi temiz tutamayız. Halkımıza çevre bilincini kazandırmak zorundayız. Arıtma tesisleri ve modern çöp alanları mutlaka önemlidir ancak asıl önemli olan çevre duyarlılığını geliştirmektir. Hep birlikte bu bilinci geliştirmek için çalışacağız. Yaklaşık bir aydır Uşak Valisi olarak görev yapıyorum. Şuanda sorunları ve ilin önceliklerini yerinde tespit etmeye çalışıyorum. Çevre konusundaki sorunları da tespit edip hep birlikte çözmeye çalışacağız”diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 17:30:10
Güncelleme :5 Ağustos 2009 Çarşamba 17:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?