8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Valilik makamı ona emanet

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI

Uşak Valisi Özdemir Çakacak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında makamını 5. sınıf öğrencisi Bengisu Özdemir’e devretti. Türkiye’nin aydınlık geleceği için çocukların iyi eğitilmesi gerektiğini ifade eden Vali Çakacak, “Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, bir grup öğrenciyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Vali Özdemir Çakacak’ın makamına oturan Mehmetçik İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Bengisu Özdemir, Türkiye’nin en önemli sorununun eğitim olduğunu söyledi. Öğrencilerin daha iyi imkanlarla eğitilmesini istediklerini halkın da eğitilmesine önem verilmesini istediğini söyleyen minik Vali Bengisu Özdemir, valilik makamında oturduğu esnada kurumlar arası koordinasyonu sağladı. Uşak Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumları arayarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi alan minik Vali Bengisu Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün’den de okulu için barkovizyon ve bilgisayar talep etti.

Ziyarette 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın özel bir gün olduğunu anlatan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, makamını devrettiği minik Bengisu’yu tebrik etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan’da açıldığını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yine 23 Nisan günü egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğunu tüm dünyaya haykırdığını ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bugünü çocuklarımıza armağan etti. Çünkü Ulu Önder Atatürk, çocukları çok seviyordu. Atatürk’ün bize emaneti olan çocuklarımızın iyi eğitilmesi gerekiyor. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Ülkemizi aydınlık yarınlara çocuklarımızın iyi yetişmesine bağlı. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Bizler çocuklarımızı en iyi şekilde eğitip ülkemizin dünyada hak ettiği yere gelmesini sağlayacağız” dedi.

Ziyaret sonunda öğrencilere hediye veren Vali Çakacak, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2011 Cumartesi 14:45:04
Güncelleme :27 Nisan 2011 Çarşamba 02:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?