2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Vatandaşa amirlik yapmak yok

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Vali Özdemir Çakacak onuruna akşam yemeği düzenledi. Onuruna düzenlenen gecede konuşan Vali Çakacak, daire müdürlerine “Vatandaşa amirlik yapmayacaksınız” uyarısında bulunurken Uşak’ın göründüğünden daha güçlü bir il olduğunu söyledi.

Dülgeroğlu Otel’de düzenlenen yemekte konuşan Vali Özdemir Çakacak, kentin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkararak hak ettiği yatırımları almasını sağlayacaklarını söyledi. UTSO tarafından Vali Çakacak onuruna verilen akşam yemeğine AK Parti Milletvekilleri Mustafa Çetin, Nuri Uslu, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ruhi Candan,Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, Uşak Ticaret Odası (UTSO) Başkanı İsmail Karaman, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı ve Uşak Organize Sanayi (UOSB) Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hazim Sesli, Uşak Ticaret Borsası (UTB) Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Aydoğan ve iş adamları ile daire müdürleri katıldı.

Uşak’ın yeterince tanıtılamadığını ve göründüğünden daha güçlü bir kent olduğunu söyleyen Özdemir Çakacak, sorunları ortak hareket ederek çözüm bulacaklarını söyledi. Devlet görevlilerinin vatandaşa amirlik yapmaması gerektiğini ifade eden Vali Çakacak, “ Daha önce de söylemiştim. Vatandaşa hizmet için çalışıyoruz. Devletin gülen ve şefkatli yüzünü vatandaşa göstereceğiz. Daire müdürü arkadaşlarım vatandaşa karşı amirlik yapmayacak. Böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorum. Amirlik ancak daire içinde memurla amir arasındaki ilişkiden ibarettir. Vatandaşa amirlik yapmak olmaz”dedi.

Uşak’ın üç organize sanayi bölgesi ile ekonomik alanda her geçen gün güçlenen bir yapıya sahip olduğunu da ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Uşak'a gelmeden önce kentle ilgili çok fazla bilgi sahibi değildim. Ancak geldiğimde modern ve büyüyen bir kentle karşılaştım. İlk edindiğim izlenimler kentin göründüğünden daha güçlü olduğudur. Ancak Türkiye'de bu pek fazla bilinmiyor. Sorunları el birliği ile çözeceğiz. Ancak kentimizin gücünü Türkiye'ye duyuracağız. Ben ve daire müdürü arkadaşlarım özverili çalışmalarıyla her türlü sorunun üstesinden geleceğiz. Kentimizin beş yıl sonra nerede olmasını istiyorsak bu yönde çalışmalar yapmalıyız. Bir arama konferansı ile kentin ihtiyaçlarını tespit edeceğiz. Beş yıl sonra gelinen nokta daha modern, daha yaşanılır ve daha güçlü bir kent olacaktır. Üstesinden geleceğimiz sorunları kendi içimizde çözeriz. Tek başımıza üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlar için milletvekillerimiz ile birlikte devletimizin imkanlarından faydalanmak için Ankara'da kapı kapı dolaşırız"diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 10:58:13
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 10:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ürşat nuri ŞEN IP: 88.250.64.xxx Tarih : 9.07.2009 13:14:50

inşaallah vali bey sözde kalmaz uygulamaya geçer eski vali ayhan çevik zamanındaki despot idareci izlerini silersiniz .Birde motosikletli eski bir polis memuru halkı yıllardır kan kusturmaktadır halka abd askerlerinin işgal ettiği ülke halkına davrandığı gibi davranıyor birde yakalaması ve haczi olan araçları rüşvet karşılığı anında yaklayıp bağlattığıdan icra avukatlarının en güzde elamanlığınıda yapmaktadır bu iş içinde olanlarca alenen bilinmekte ve yedi emin depolerı ilede cıkar ilişkisi içine girip menfaat elde ettiği bu depolara ceza ,bağlama ve yakalama gibi nedenlerlebağlattığı araçları bu anlaşmalı olduğu depolara çektirmektedir burdan açıkca bildiririm basit bir tatkikatla bu işlemler gün yüzüne çıkarılabilir tabi bu polisin ardında kollayanı yoksa