2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Vekil ve Oda Başkanları buluştu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Sarraflar Odası yönetimi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sadettin Öztürk ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. 

Şelale Restaurant'ta iki yıldır sürdürdüğü esnaf toplantılarını tamamlayan Coşkunoğlu, toplam 11 toplantı düzenlediğini söyledi. Milletvekili Osman Coşkunoğlu, AK Parti hükümetinin mecliste sayısal çoğunluğu elinde bulundurmasına karşın işsizliği ve yoksulluğu azaltamadığını ve yaptığı icraatlarla ortamı gerdiğini iddia etti. 

Uşak Üniversitesi'nin kurulmasında ve havaalanının tekrar uçuşlara açılmasında iktidar milletvekilleriyle ortak çalıştıklarını ve Uşak'ın çıkarlarını korumak amacıyla bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Osman Coşkunoğlu, "Sivil toplum örgütleri olarak sizler yerel yöneticilere ve siyasilere istediğiniz konular hakkında baskı oluşturmalısınız. Gelişmiş toplumlarda esnaf ve sivil toplum örgütleri siyasiler üzerinde baskı oluşturuyor. 

Türkiye'de demokrasi bilinci henüz istenilen seviyede gelişmiş durumda değil. AK Parti hükümeti mecliste sayısal çoğunluğu elinde bulundurmasına karşın istenilen işleri yapamıyor. 2007 yılı ülkemiz için çok önemli bir yıl olacak. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin getireceği gerginlikler esnafa zarar vermemelidir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ulusal bir uzlaşı ile içerisinde gerçekleştirilmelidir“ dedi.
Osman Coşkunoğlu yeni kurulan 15 üniversiteye vrektör atanması ile ilgili tartışmalara da değinerek “Hükümet rektörlük konusunda kendi bildiğini okuyor hazırladığı yasaların tamamı geri döndü. 

Onlar yasayı hazırlıyor biz bozuyoruz. Rektör atanması konusunda hükümetin daha akılcı ve uzmlaşmacı hareket etmesi gerekirdi. Uşak Üniversitemizde uzun bir uğraştan sonra kuruldu. Ancak kurulma aşaması ve rektör ataması yapılamadığı için bir belirsizlik söz konusu. Üniversitenin başında rektör olmadığı için fiziki ve akademik yapılanma da tamamlanamıyor” diye konuştu. 

Toplantıda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birliği Başkanı Sadettin Öztürk ile Sarraflar Odası Başkanı Önder Günaydın, milletvekiline esnafın sıkıntılarını aktarıp siyasilerden beklentilerini dile getirdi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 11:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?