7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Velilere senet imzalattı

Uşak Mehmet Sesli İlköğretim Okulu'nda öğrenci kaydı esnasında imzalatılan senetler ortaya çıktı. Velilere imzalatılan senetlerin üzerinde tahsil edilen taksitlerin de işlendiği görüldü.

Uşak Mehmet Sesli İlköğretim Okulu’nda, ana sınıf öğrencilerinin kaydında öğrenci velilerinden 350 TL’lik ticari senet alındığı ortaya çıktı. Velilerden alınan 100, 150 TL gibi ücretler senete işletilerek “Sadece 100 TL ödedi” gibi işlemler de yapıldı. Veliler senetlere tepki göstererek il milli eğitim müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu. Müdürlük ise olayı kapatmaya çalışarak senetleri ortadan kaldırmak için velilerden daha az ödeme yapmaları halinde senetlerin verileceğini bildirdi.

'Müdürden tehdit'

Okul Müdürü Ufuk Keskin’in de velileri tehdit ettiği iddia edildi. Veliler, konuyu MEB ve il milli eğitim müdürlüğüne bildirince soruşturma başlatıldı. Olayın ardından bazı velilerin başvurduğu Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, “Okullar ticarethaneye dönüştü, ticari senetler alınıp veriliyor” diyerek tepkisini ortaya koydu. Uzun, “Milli Eğitim’e şikâyette bulunan öğrenci velilerini -şikâyetin gizli yürütülmesi gerekirken- okul müdürü çağırıp üstü kapalı tehdit etmiştir. Okul müdürü öğrenci velilerinden ticari senet üzerindeki gösterilen ücretten 50 TL düşük alacağını söylemektedir. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

,,
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 14:38:19
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 14:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?