2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Vergi Haftası kutlanıyor

Vergi Haftası tüm yurtta olduğu gibi Uşak'ta da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, yaptığı açıklamada 2008 yılında 262 milyon 357 bin 908 TL vergi tahakkuk ettiğini yıl içerisinde 6 bin 931 işyerini denetlediklerini söyledi.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene, Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ve meslek odaları katıldı. Daha sonra Vergi Haftası kutlamaları kapsamında öğrenciler arasında koşu düzenlendi ve dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra törende bir konuşma yapan Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, vergi bilincinin arttırılması amacıyla yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Bu yıl sosyal sorumluluk projeleri oluşturarak hayata geçireceğiz. Projeler kapsamında kan bağışı, kitap bağışı, sigarayı bırakma kampanyaları yapacağız. Kampanyada topladığımız kitapları ilimizdeki bir köy okulumuza ve Hakkari’deki kardeş okulumuza bağışlayacağız. Bu etkinlikleri yapmaktaki amacımız hafta boyunca vergiyi konuşturmak, düşündürmek, vergi bilinci oluşturulmasını sağlamaktır. Hayatımızı kolaylaştıran hava, su ve güneş kadar gerekli olan verginin toplum hayatındaki önemini biliyoruz. Ekonomik açıdan zor bir süreçten geçiyoruz. Bunun da farkında olarak mükelleflerimizden vergi ödevlerini tam ve zamanında yerine getirmelerini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın da alış verişlerinde mutlaka fiş ve fatura almalarını istiyoruz. Mükelleflerimiz ve vatandaşlarımız kayıt dışı ekonomi ile mücadele konusunda defterdarlığımıza yardımcı olmalıdır. Bu sadece bizim değil toplumun tüm kesimlerinin bir sorumluluğudur” dedi.

Uşak Defterdarlığı’nın 17 birimden oluştuğunu ve 245 çalışan bulunduğunu kaydeden Abdullah Kırım, “ İlimiz genelinde 18 bin 673 vergi mükellefi bulunmaktadır. 2008 yılı Aralık ayı itibariyle 262 milyon 357 bin 908 TL vergi geliri tahakkuk etmiş olup 183 milyon 808 bin 259 TL tahsilat gerçekleştirilmiştir. Buna göre tahsilat oranımız yüzde 70’ olarak gerçekleşti. Yine 2008 Aralık ayı itibariyle 288 milyon 306 bin 920 TL bütçe geliri tahakkuk etti ve bunun 211 milyon 381 bin 267 TL’si tahsil edildi. 2008 yılında 276 milyon 515 bin 041 TL bütçe gideri meydana geldi. Bütçe giderleri ile gelirlerini karşılaştırdığımızda ise gelirlerimiz giderlerimizin yüzde 76’sını karşılamış durumdadır. Geçen yıl yaygın ve yoğun vergi denetlemelerinde 6 bin 931 işyerini denetledik ve kayıtsız çalışan 166 kişi kayıt altına alındı. Belge düzenine uymayan bin 254 mükellefimiz hakkında cezai işlem yapıldı. Bu çalışmalarımız önümüzdeki günlerde hazırlayacağımız daha geniş bir faaliyet raporu ile kamuoyuna açıklayacağız”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 14:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?