7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Vergi rekortmenlerine ödül

2010 YILI VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL

Uşak Defterdarı Abdullah Kırım, 2010 yılında il genelinde 317 milyon 640 bin vergi tahakkuk ettiğini, 255 milyon 803 bin TL de vergi tahsil edildiğini belirterek vergi tahsilat oranının yüzde 81'e ulaştıklarını bildirdi.

22. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Uşak Defterdarlığı, ''2010 Yılı Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'' düzenledi. Dülgeroğlu Otel’deki törende ayrıca Uşak Fotoğraf Kulübü sanatçılarının karma fotoğraf sergisi de açıldı. Vergi rekortmenleri ödül törenine Uşak Vali Vekili Fahrettin Göncü, AK Parti Uşak Milletvekili Nuri Uslu, Defterdar Abdullah Kırım, vergi rekortmenleri ve davetliler katıldı. Uşak'ın vergi tahakkukunda Türkiye genelinde 44. sırada, vergi tahsilatında ise 27. sırada yer aldığını bildiren Abdullah Kırım, “2010 yılında 317 milyon 640 bin vergi tahakkuk etti, 255 milyon 803 bin TL vergi tahsilatı yapıldı”dedi.

Vergi bilincini geliştirmek, vergi konusunda halkı bilgilendirmek amacıyla düzenlenen vergi haftası etkinlerinin önemine değinen Defterdar Abdullah Kırım, “22. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlediğimiz etkinliklere toplumun her kesimini ulaşmaya çalıştık. İlimiz vergi tahakkuku ve vergi tahsilatında her geçen yıl daha başarılı oluyor. Rakamlar ilimizin vergi gelirlerinin arttığını gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda tahsilat oranlarının da artacağını ümit ediyorum”dedi.

Uşak'ta 2010 Kurumlar Vergisi'nde Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri, OKSAN Köseoğlu Madencilik, SMS Konfeksiyon, Özerdem Mensucat, Burç Madencilik, Ağaoğlu Tekstil, USAŞ Fiber Geri Kazanım, Birlik Yün İplik Mensucat, DEVA Tekstil, USAŞ Uğur Serdaroğlu İnşaat ilk 10'da yer alırken, gelir vergisi sıralamasında ise Süleyman Gündüz Okkaoğlu, Haci Halil Çoban, Göngör Yağcı, Ebru Özsoy, Ahmet Gök, Selda Doğan, Mehmet Sabri Akay, Ömer Şengül, Mehmet Yılmaz Azizlerli ve Ayhan Yavuz ilk 10'da yer alan isimler oldu. Uzun yıllar ortalamasında öne çıkan vergi mükellefleri Sait Ağaoğlu, Kemalettin Okkaoğlu, Mustafa yeldanlı, Mehmet Boz, Naci Arslan, Ziya Karaman, Halil Gedik, Yılmaz Azizlerli, Şevket Ayan ve Halil Özdemir'e ise törende plaket verildi.

Törende kurumlar ve gelir vergisinde ilk 10'a giren firma temsilcileri ile il genelinde uzun yıllar ortalamasında öne çıkan vergi mükelleflerine plaket verildi. Törenin ardından Uşak Fotoğraf Kulübü sanatçılarının karma fotoğraf sergisi açıldı. Sergide 11 fotoğraf sanatçısının Uşak’la ilgili 35 eseri yer aldı.

2010 YILI VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL
2010 YILI VERGİ REKORTMENLERİ ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 20:04:05
Güncelleme :27 Şubat 2011 Pazar 00:50:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?