2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Yağışlar barajlara yaradı

Uşak’ta son günlerde sağanak halinde yağan yağmurlar il genelindeki göletler ve barajlardaki doluluk oranlarını arttırırken tarım sektörünü de sevindirdi. Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan, son yağışların tarım sektörünün yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre Uşak il genelinde son günlerde metrekareye ortalama 10 kilogram yağış düştü. Yağışların Cuma ve Cumartesi günleri de devam edeceği ve hava sıcaklıklarının biraz düşeceği öğrenildi.

Yağmur yağışlarının il genelinde bulunan 10 gölet ve Küçükler Barajı’ndaki doluluk oranlarını arttırdığı bildirilirken 24 Ocak günü metrekareye 7,8 kilogram, 25 Ocak günü 8,8 kilogram, 26 Ocak günü 13,4 kilogram ve 27 Ocak günü de 2,3 kilogram yağış düştü. Devlet Su İşleri’nden alınan bilgiye göre ildeki 10 gölet ve Küçükler Barajı’ndaki doluluk oranlarının yüzde 60 seviyelerine ulaştığı yağışların devam etmesi halinde doluluk oranlarının yüzde yüze ulaşacağı öğrenildi.

Son yağışlarla Küçükler Barajı’ndaki doluluğun yüzde yüze, DSİ’ye bağlı göletler ve barajlardaki su hacminin 30 milyon metreküp olduğu bildirilirdi. Yetkililer yağışların devam etmesi halinde il genelinde yaz aylarında su sıkıntısının yaşanmayacağını bildirdi.

Ocak ayından bu yana yağışların iyi gittiğini söyleyen Uşak Ticaret Borsası Başkanı Yıldıray Aydoğan yağışların çiftçileri memnun ettiğini dile getirdi. Son yıllarda ortaya çıkan küresel ısınmanın yağışların artmasıyla ortadan kalkacağını umduklarını belirten Aydoğan, “ Özellikle son günlerde oluşan yağışlar tarım sektörünün yüzünü güldürdü. Küresel ısınma tehdidine karşı yağışların artması insanlık için çok önemli. Geçen yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçimiz büyük kayıplar yaşadı. Bu yıl geçen yıla oranlara su seviyelerinde ciddi bir artış var. Ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde yağışların artması ürün kalitesini arttıracaktır. Önemli bir istihdam kapısı tarım sektörünün canlanmasında önemli bir faktör olan yağışlarla bol ve kaliteli ürün anlamına geliyor. Uşak Ticaret Borsası olarak bu yıl kuraklığın olmayacağını ve çiftçilerimizin ürünlerinin değerini bulacağını düşünüyoruz”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 23:21:21
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 23:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?