2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Yağışlar barajları doldurmaya yetmedi

Devlet Su İşleri İzmir Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız, 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı için geldiği Uşak'ta bölgedeki barajların doluluk oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Son yağışların barajlardaki doluluk oranlarını etkilemediğini ifade eden Sarıyıldız, belgedeki 15 barajın su seviyesinin yüzde 20 olduğunu açıkladı. 

Devlet Su işleri (DSİ) 2.'nci Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız, Kasım ayında yağan yağmurlarla yeraltı su rezervlerinin beslendiğini, toprağın suya doyduğunu ifade ederek bundan sonraki yağışların barajlardaki su seviyesini artıracağını söyledi. Sarıyıldız, bölgedeki 15 barajda toplam su miktarının, geçen yıla göre yüzde 50 düşük olduğunu da dile getirerek, barajlardaki su oranların istenilen seviyeye ulaşması için kar yağışlarının olması gerektiğinin altını çizdi. 

Küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklığın su rezervlerini tehdit ettiğini, rezervlerin verimli kullanılması ve su tasarrufunun arttırılması gerektiğinin önemine değinen Ayhan Sarıyıldız, "Bölgemizde 15 baraj var. Bunların doluluk oranları şuanda yüzde 20. Son yağışlarla küçük barajların ve göletlerin su miktarları yükseldi. Ancak, 15 barajımızdaki su seviyeleri yükselmedi. Kasım yağmurları anca toprağın suya doymasını sağladı. Yeni yağışlarda barajlardaki oranları çok etkilemeyecektir. Kar yağışlarının iyi olması halinde baraj ve göletlerimizdeki su miktarını yükseltecektir"dedi. 

UŞAK'TA 12 GÖLET BİR BARAJ VAR 

Uşak bölgesinde Küçükler Barajı ve 12 sulama göleti bulunduğunu da söyleyen Sarıyıldız, "Kuraklıktan en fazla etkilenen bölgelerden birisi Uşak. Geçen yaz su sıkıntısı yaşanmadı. Ancak göletlerdeki su rezervleri bitme noktasına geldi. Kasım ayında ortalama metrekareye 60 kilogram yağış düştü. Uşak'taki göletlerimizde su miktarları az da olsa yükseldi. Kış aylarının çetin geçtiği Uşak'ta kar yağışları da yoğun olarak yaşanıyor. Bu kış kar yağışı istenilen seviyede olurda göletlerdeki doluluk oranları yükselecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 16:11:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?