24
Nisan
2024
Çarşamba
UŞAK

Yatırımcı çekeceğiz

İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, Hamam boğazındaki reenjeksiyon çalışmalarında 450 metre derinlikte 55 derece sıcaklıkta sıcak suya ulaşıldığını söyledi. Kuyunun 100 litre saniye debisi bulunduğunu da ifade eden Uzun, bölgedeki jeotermal kuyu sayısının 4'e çıktığını da bildirdi.

Uşak İl Genel Meclisi 11. dönem beşinci yıl Haziran ayı olağan toplantılarının ikinci birleşimi

Meclis aşkanı Ali ihsan Uzun başkanlığında yapıldı. Meclis oturumunda Hamam boğazındaki reenjeksiyon çalışmaları hakkında üyelere bilgi veren Başkan Ali ihsan Uzun, 450 metre derinlikte sıcaklığı 55 derece, debisi ise 100

litre saniye olan sıcak suya ulaşıldığını anlattı. Hamam boğazına yatırımcı çekmek için ürütülen çalışmaların önemine de değinen Ali İhsan Uzun, "Yeni bir jeotermal kuyu elde etmemiz moralimizi yükseltti. Daha önce 3 olan kuyu sayımız 55 derece sıcaklıktaki yeni kuyu ile birlikte 4'e yükseldi. Bölgedeki reenjeksiyon çalışmaları devam ediyor. Ayrıca yörede yatırımcıların sıcak su elde etmek için yürüttüğü çalışmalar da devam ediyor. O bölgemizde sıcak su sıkıntısı değil yatırımcı sıkıntısı çekiyoruz. İnşallah el ele verip Hamam boğazına yatırımcı çekeceğiz. Jeotermal turizmin gelişmesi ilimiz ekonomisine ciddi katkı sağlayacağı inancındayız" dedi.

Meclis üyeleri de yeni jeotermal kuyunun hayırlı olması temennisinde bulundular.

Birleşim gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından sona erdi. Haziran ayı olağan toplantılarının üçüncü birleşimi yarın yapılacak.  

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2013 Salı 15:24:17
Güncelleme :4 Haziran 2013 Salı 15:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?