2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Yaz gelişim kursları başladı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sporu sevdirmek amacıyla yaz gelişim kursları açtı.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreninde öğrencilerin, jimnastik, dans ve tekvando gösterileri ilgiyle izlendi. Yaklaşık 250 öğrencinin eğitim göreceği voleybol ve basketbol kurslarının dışında futbol kursunun da açılacağı bildirildi. Yaz Gelişim Kurslarının açılış törenine Vali Yardımcısı Şükrü Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak ile vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde minik öğrenciler tekvando, jimnastik ve dans gösterileri sundu. Minik öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlenirken kursların yaklaşık iki ay devam edeceği bildirildi.

Uşak İl Spor Merkezi bünyesinde açılan yaz gelişim kurslarına 250 öğrencinin kayıt yaptırdığını anlatan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Toprak, atletizm, halter, karate ve futbol dallarında da kursların açılacağını kaydetti.

Bugün itibariyle basketbol ve voleybol kurslarının açıldığını belirten Toprak, “Öğrencilerin yaz aylarında sportif faaliyetlere katılmasını sağlamak ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için bu kurslara önem veriyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora kanalize etmek, sporu sevdirmek, alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan ve davranışlardan korumak ve uzak tutmak istiyoruz. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hoşgörülü, liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli taktir edebilen, saygılı, kurallara riayet edebilen, erdemli ve topluma yararlı elit sporcuları yetiştirmek en temel hedefimizdir. Türk sporuna ve spor kulüplerine tabanda sporcu kaynağı oluşturarak, sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamalıyız. Uluslararası alanda üstün başarılar elde edecek sporcular yetiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla faaliyetini sürdüren “Uşak İl Spor Merkezi” bünyesinde yaz dönemi gelişim çalışmalarımız yaklaşık bir aydır devam ediyor”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 14:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?