2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Yeni istihdam ve iş kolları

Uşak'ta, tarıma dayalı ihtisas bölgesi müteşebbis heyeti oluşturuldu. 

Yaklaşık 2 yıldır çalışmaları devam eden 180 milyon YTL'ye malolacak Tarıma Dayalı İhtisas (Besi+Süt) Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB)'nin kurulmasıyla ilgili kararın ilan edilmesinin ardından Uşak Valiliği konuyla ilgili bir toplantı yaptı. Uşak Valisi Kayhan Kavas'ın başkanlığında yapılan toplantıda, tarıma dayalı ihtisas bölgesi müteşebbis heyeti oluşturuldu. 

Projenin hayata geçirilmesi için iki yıldır bir çalışma içine girdiklerini anlatan Uşak Valisi Kayhan Kavas, "Bu çalışmaların mutlu sonla sonuçlandığını görmek bizi sevindirdi. Uşak'ın ticari hayatına büyük bir ivme kazandıracak Hayvan Organize Sanayi Bölgesi aynı zamanda Uşak'ta yeni istihdam ve iş kollarının önünü açacak. Özellikle yeni yüzyılın yeni sektörü haline gelen hayvancılığın gelişimi aynı zamanda tarımcılığın gelişimi açısından çok önemli miladi bir tarihe tanık oluyoruz. Umarız bundan sonraki zorlu süreçte tüm çiftçimiz, hayvan yetiştiricimiz ve sivil toplum örgütleri ile birlikte el ele vererek Uşak'ın ekonomisini katlayarak büyüteceğiz" dedi. 

Uşak Ticaret Borsası Başkanı TDİOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldıray Aydoğan da, projenin alt yapısı için derhal kolları sıvayarak çalışmalara başlayacaklarını söyledi. Hayvancılık İhtisas Bölgesi'nin hayata geçirilmesi ile Uşak'ta tarım ve hayvancılık anlayışının değişeceğini belirten Yıldıray Aydoğan, şöyle konuştu: "Bölgede 18 bin 100 süt sığırı ve bin 500 besi sığırı bulundurmayı planlıyoruz. Bu da 171 milyon YTL yatırım anlamına geliyor. Bunun dışında 8 milyon YTL'lik alt yapı yatırımı gerçekleştirilecek. Bin 500 dekar alanda kurulacak ihtisas bölgesinde süt işletmesi, hayvan borsası, yem fabrikası ve biogaz tesisleri yer alacak. Bu sayede hayvan refahını sağlamış olacağız. Verim ve ürün kalitesi artacağı gibi çevre kirliliği de ortadan kalkmış olacak." 

Projenin Türkiye'de örnek teşkil edecek nitelikte olduğunu anlatan Yıldıray Aydoğan, sözlerine şöyle devam etti: "İhtisas bölgesine dünyanın her tarafından yatırımcı kabul edeceğiz fakat şu an öncelik Uşaklı yatırımcılar içindir. İsteyen herkes buradan hayvan satın alabilecek. Bu müracaatlar başladı, bugüne kadar 150'yi geçen müracaat yapıldı. Bu müracaatlar kuruluş protokolünden sonra müteşebbis heyet tarafından değerlendirilecek. Müracaat sahipleri en az 100 adet süt sığırı, en az 50 adet besi sığırı için müracaat edebilecek. Bu rakamlardan az olan müracaatlar kabul edilmeyecek." 

TDİOSB'nin müteşebbis heyeti: Yönetim Kurulu Başkanı Kayhan Kavas (Uşak Valisi), Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldıray Aydoğan (Ticaret Borsası Başkanı), Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Aydoğan (Üye), Yönetim Kurulu Üyesi Osman Zeki İşman (Üye), Yönetim Kurulu Üyesi Nafiz Mıdık (Yetkilendirilmiş Organize Sanayi Bölgesi Müdürü)

İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 17:56:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?