2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Yenilgiyi hala hazmedemediler!

UŞAK BELEDİYE BAŞKANI ALİ ERDOĞAN” AK PARTİLİLER SEÇİMİ KAYBETMEYİ HALA HAZMEDEMEDİ”

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Kasım ayı belediye meclis toplantıları ile ilgili olarak AK Partililerin fırsatçılık yaptığını iddia ederek, ”29 Mart seçimlerini kaybetmeyi hala hazmedemiyorlar”dedi.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan encümen salonunda Başkan Yardımcıları ve birim amirleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında Kurban Bayramı nedeniyle yürütecekleri çalışmaları bildirdi.

Kasım ayı olağan meclis toplantısı ile ilgili olarak bir madde ihlali yapıldığı iddiasıyla AK Partili meclis üyelerinin ya tutarsa mantığı ile göle maya çalmaya çalıştığını belirten Ali Erdoğan, “Bu tür oyunlarla hiçbir yere varamazlar. Meclisi düşürmek için fırsatçılık yapıyorlar ama tek ölçü sandıktır”dedi.

AK Partili meclis üyelerinin siyasi etiğe ve demokrasiye aykırı hareket ederek kendi partilerine zarar verdiklerini de iddia eden Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan şunları söyledi; “Kasım ayı belediye olağan meclis toplantısı konusunda çeşitli senaryolar ortaya atıyorlar. Bir madde ihlali yapıldı diye meclisi düşürmeye çalışıyorlar. Bu nedenle meclis düşmez. AK Partili arkadaşlar bu davranışlarıyla kendi partilerini Uşak’ta bitirmeyi amaçlıyorlar galiba. Çünkü bu tip davranışlar siyasi etiğe ve demokrasiye yakışmaz. Kasım ayındaki ki meclis toplantısında katılmadılar. 24 Kasım günü yapılan toplantıya ise katılıp sonra terk ettiler. Çünkü meclis üyeleri 3 toplantıyı ard arda katılmazsa üyeliği düşer. Bunu bildikleri için yoklamadan sonra 24 Kasım günü yapılan toplantıyı terk ettiler. Madem meclisin düşmesini istiyorlar o gün neden toplantıya geldiler. Ayrıca hukuksuz olarak nitelendirdikleri toplantılarla ilgili alınan komisyon kararlarında imzaları var. Komisyonda imza attıkları gündem maddelerini daha sonra hukuksuz diye nitelendiriyorlar. Bu iş Nasrettin Hoca misali ya tutarsa anlayışı ile göle maya çalmaya çalışıyorlar”dedi.

Bugüne kadar iki kez sandıkla seçim kazanıp bir kez de kaybettiğini anlatan Ali Erdoğan şöyle devam etti; “Tüm engellemelere rağmen biz çalışmaya halka hizmet etmeye devam ediyoruz. Meclisin yasal olduğu yolundaki İçişleri Bakanlığı’nın Valiliğe gönderdiği faksın evrak numarasını aldık. Konu mahkemeye taşındığı için bu bilgiyi mahkeme ile paylaşacağız.Belediyemizin tüm birimleri 24 saat görev başında. 56 milyon TL borçla devraldığımız belediyeyi iyi yönetmeye borcumuzu ödemeye çalışıyoruz. 5 yıl sonra Uşak Belediyesi borçsuz daha rahat bir kurum haline gelecek. Ben bugüne kadar üç kez aday olduğum bu göreve iki kez sandıktan galip çıkarak geldim. Bir kez de mağlup oldum. Demokraside tek ölçü sandıktır. Ak Partili arkadaşlar seçimi kaybetmeyi hala hazmedemiyorlar. Bu nedenle çeşitli oyunlara başvurup bizi engellemeye çalışıyorlar”

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2009 Perşembe 13:14:03
Güncelleme :26 Kasım 2009 Perşembe 15:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?