8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Yıl sonunda hizmete açılacak

Uşak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, yapılması planlanan kadın konuk evinin yıl sonuna kadar bitirileceğini söyledi.

Uşak'ta yıllardır yapılması planlanan kadın konuk evi yıl sonuna kadar hizmete açılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Alper, 15 kişi kapasiteli olacak kadın konuk evinin maliyetinin 60 bin TL olduğunu belirtti. Sığınma evi için 2011 yılı içersinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne 27 kişinin müracaat ettiği belirten Alper Sezer, Uşak'ta "İlk adım istasyonu" adı verilen evlere sadece 4 kişinin yerleştiğini söyledi. 

Son zamanlarda aile içi şiddet olaylarının da artış gösterdiğini ifade eden Alper Sezer, " Şiddet mağduru kadınlarımıza sahip çıkacağız. İlimize açacağımız kadın konuk evi ile sahipsiz kalan ve şiddet gören kadınlarımızı topluma kazandırmak için uğraş vereceğiz. Bir türlü önüne geçilemeyen aile içi şiddet olaylarına karşı kadınlarımızın sığınacak bir yerlerinin olması gerekiyor. İstiyoruz ki bu tür olaylarla karşılaşmayalım. Fakat her gün gazete ve televizyonlarda bu tür haberleri görüyoruz. İlimize açacağımız sığınma evi ile müracaat eden mağdur kadınlarımıza sahip çıkıp günlük hayatlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi. 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2012 Perşembe 13:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?