7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Yılın polisi ödülünü aldı

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 166. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Türk Polis Teşkilatı'nın 166. Kuruluş yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Uşak’ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü’nce düzenlenen Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin'in Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı.

Törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Şişman ve daire müdürleriyle vatandaşlar katıldı. Vali Özdemir Çakacak’ın tören kıtasını selamlamasıyla devam eden törende konuşan Emniyet Müdürü Cafer Şahin, polis teşkilatının sürekli yeniden yapılanmanın dinamizmi içerisinde olduğunu ifade ederek yeni teknolojileri ve gelişmeleri başarıyla uyguladığını kaydetti. Emniyet teşkilatının Türk halkına layık olduğu hizmeti vermek için çaba gösterdiğini anlatan Şahin konuşmasında, " Türk polis teşkilatı; AB’ye uyum sürecinde kısa sürede yapılandı. Teşkilatımız hizmet kalitesiyle AB’ye üye bir çok ülkenin polis teşkilatlarından daha başarılı olduğu görülmektedir. Milletin huzur ve güven içinde olması için vermekte olduğumuz amansız mücadelede halkımızın güven, sevgi ve desteğine her zaman ihtiyacımız var. Milletimizle bütünleşerek huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi en büyük amacımızdır. Türk Polisi Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Bize bu yolda destek veren herkese de teşekkür ederken gece-gündüz mesai mefhumu gözetmeksizin verilen görevi layıkıyla yerine getiren meslektaşlarıma da şükran duygularımı ifade ediyorum. Ülkemizin huzur ve güvenliği için vatan ve millet uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi de bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.

Uşak Valisi Özdemir Çakacak ise istikrarın temelinin güven ve huzur ortamına bağlı olduğunu ifade ederek konuşmasında şunları söyledi; “Demokrasinin gelişmesi, vatandaşın devlet otoritesine saygılı olması, huzur ve güven ortamın sağlanmasına bağlıdır. Huzur ve güven ortamının devam etmesi de istikrar için son derece önemlidir. Çünkü istikrarın temeli huzur ve güven ortamına bağlıdır. Milletin huzur ve güvenini temin etmek durumunda olanlar öncelikle halkın güvenini kazanmak zorundadır. Türk polis teşkilatı mensuplarının halkın güvenini kazanmak için mesai mefhumu olmadan fedakarca görev yaptığını hepimiz biliyoruz”dedi.

Tören konuşmaların ardından halk oyunları gösterisi ile devam etti. Yılın polisi seçilen 19 yıllık polis memuru Vahap Sucu’ya ödülünü İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin verdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin temsili bir operasyon gösterisi ve narkotik köpeği Tora'nin otomobile gizlenen uyuşturucuları bulduğu gösteri büyük alkış aldı. Tören 10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve kortej geçişi ile sona erdi. Törenin ardından Vali Özdemir Çakacak ve beraberindeki heyet İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin’i makamında ziyaret etti.

TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 166. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
TÜRK POLİS TEŞKİLATININ 166. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2011 Pazar 13:37:04
Güncelleme :11 Nisan 2011 Pazartesi 01:16:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?