8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Yoksul öğrenciler için mantı açtılar

UŞAKLI KADINLAR YOKSUL ÖĞRENCİLER İÇİN MANTI AÇTI

Uşak Sevgi Mağazaları Derneği, mantı satıp yoksul öğrencilere kitap ve kıyafet temin edecek. Gönüllü kadınlar tarafından kurulan ve kentteki yoksul öğrencilerin kıyafet ve okul ihtiyaçlarını karşılayan Sevgi Mağazaları Derneği, 2 günde yaklaşık 500 TL’lik mantı satışı yaptı.

Mantı yapma etkinliğini geleneksel hale getireceklerini ifade eden Dernek Başkanı Ayşenur Sağsöz, etkinliğe 30 gönüllü üyenin destek verdiğini ifade etti. Uşaklı kadınların elbirliği ile kurduğu ve 7 yıldır yoksul vatandaşlara kıyafet temin eden Sevgi Mağazaları Derneği, mantı etkinliği ile eğitime destek oluyor. Bayramlık alamayan çocukları, okul kıyafeti olmayan öğrencileri, düğününde gelinliği olmayan gelinleri ve her yaş grubundan vatandaşa hitap eden Sevgi Mağazaları Derneği’nde gönüllülük esasına göre çalışan kadınlar, şimdi de mantı satarak yoksul öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Kentteki yoksulların yiyecek ihtiyacını karşılayan Uşşak Aşevi’nde toplanan yaklaşık 30 kadın, iki gün boyunca mantı yaptı. Orta Asya ve Türk mutfağıyla özdeşleşen mantının özellikle kış aylarında çok fazla tüketildiğini fark eden kadınlar, sipariş üzerine 100 kilogram mantı yaptı. Kıyma ve hamuru ustalıkla işleyen eğitim gönüllüleri, yaklaşık 500 TL gelir elde etti. Mantıyla kazanılan paraların yoksul öğrenciler için harcanacağını belirten Sevgi Mağazaları Derneği Başkanı Ayşenur Sağsöz, etkinliği geleneksel hale getireceklerini kaydetti.

Sevgi Mağazaları Derneği’nin 15 gönüllü kadın tarafından kurulduğunu ve bugüne kadar yaklaşık 80 bine yakın kıyafet dağıttığını ifade eden Ayşenur Sağsöz, “Kullanılmış eşyaları toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Zaman zaman düzenlediğimiz kermesler ve esnaftan gelen desteklerle gelir elde edip yeni eşyalar da alıyoruz. Eğitim için mantı etkinliği yaptık. Bu sayede hem kadınların bir araya gelip hoşça vakit geçirmesini, hem de eğitim için harcanacak parayı sağladık. Çok fazla bir gelir elde edemesek de eğitime bir nebze olsun katkıda bulunacağız. Öğrencilere kitap ve kıyafet temin edeceğiz” dedi.

UŞAKLI KADINLAR YOKSUL ÖĞRENCİLER İÇİN MANTI AÇTI
UŞAKLI KADINLAR YOKSUL ÖĞRENCİLER İÇİN MANTI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 10:51:03
Güncelleme :24 Şubat 2011 Perşembe 00:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?