7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Yoksullar için 176 konut

YOKSULLAR İÇİN İNŞA EDİLECEK 176 KONUTLUK PROJENİN TEMELİ ATILDI

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Uşak’taki yoksul vatandaşlar için inşa edilecek 176 konutluk projenin temeli bugün atıldı.

Aybey Mahallesi Yeniceköy Caddesi üzerinde TOKİ tarafından inşa edilecek yoksullara yönelik 176 konutluk projenin temelini Vali Özdemir Çakacak, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan birlikte attı. Uşak Belediyesi’nce organize edilen temel atma töreni öncesi inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Özdemir Çakacak, aidatlarını ödeyemeyen yoksul vatandaşların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca destekleneceğini bildirdi. Projenin ihale şartnamesine göre konutların 550 gün içerisinde tamamlanması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise, “Yoksul vatandaşlarımız için toplam 500 adet konut inşa edeceğiz. İlk etapta 176 konutluk proje tamamlanacak. Bugün temelini attığımız konutları 2011 yılı sonunda hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz”dedi.

TOKİ’nin son yıllarda ülke genelinde kentsel dönüşüm ve konut üretiminde ciddi bir atılım gerçekleştirdiğini belirten Uşak Valisi Özdemir Çakacak, temel atma töreni sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi; “TOKİ ülke genelinde son 8 yılda 450 bin konut üreterek hak sahiplerine teslim etti. İlimizde de TOKİ 4 projeyi hayata geçirdi. İlimizdeki yoksul vatandaşlarımız için konut üretilmesi projesi ile ilgili çalışmalar bir yıldır devam ediyordu. Belediyemiz projenin gerçekleşmesi için sembolik bir bedelle TOKİ’ye arsa tahsisi yaptı. Bu tahsisin ardından çalışmalar hızlandırıldı ve bugün 176 konutluk projenin temelini atıyoruz. Konutlar 55 metrekare büyüklüğünde olacak. Yoksul vatandaşlarımız konutlarını teslim aldıktan sonra ayda 100 TL aidat ödeyecek. Aidatlarını ödeyemeyen vatandaşlarımıza da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan destekleyeceğiz. Bu proje kentimizin kuzey bölgesinin kalkınmasına da katkı sağlayacaktır”

Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’a projeye verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ederek, “TOKİ’nin asli görevlerinden bir tanesi yoksul vatandaşlar için konut üretmektir. Son yıllarda ülke genelinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiren ve yoksullar için binlerce konut üreten TOKİ gerçek görevini yerine getirmeye başlamıştır. İlimizdeki yoksul vatandaşlar için konut üretme projesi ile ilgili çalışmalarımız bir yıldır devam ediyor. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar bize 500 konut sözü vermişti. Projemizin ilk etabı olan 176 konutluk inşaatın temelini atıyoruz. Daha sonra bir devlet büyüğümüzün de katılacağı resmi temel atma töreni de düzenleyeceğiz. Konutlara başvuru şartlarını TOKİ kısa süre sonra açıklayacak. Gelen talebe göre hak sahipleri kura çekimi ile belirlenecek. Biz bu bölgede yeni çekim merkezi oluşturmak istiyoruz. Bugün temelini attığımız konutların hemen bitişiğinde halk ekmek fabrikası ve gençlik merkezi inşaatlarımız devam ediyor. Bunun dışında 40 metrelik bir bulvar açacağız. Amacımız kentin diğer mahallelerine oranla geri kalan kuzey bölgesini geliştirmek. Bildiğiniz gibi ilimizdeki kentsel dönüşüm projesini de TOKİ inşa edecek. Bu nedenle TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ilimize ayrı bir önem veriyor. Kendisi milletvekili aday adayı oldu. Milletvekili seçilirse umarım bakan olur ve TOKİ’de kendisine bağlanır. Böylece ilimizdeki TOKİ yatırımları da bir sekteye uğramadan devam eder. Yoksullar için üretilecek 176 konutluk projenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz”dedi.

YOKSULLAR İÇİN İNŞA EDİLECEK 176 KONUTLUK PROJENİN TEMELİ ATILDI
YOKSULLAR İÇİN İNŞA EDİLECEK 176 KONUTLUK PROJENİN TEMELİ ATILDI
YOKSULLAR İÇİN İNŞA EDİLECEK 176 KONUTLUK PROJENİN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2011 Pazartesi 17:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?