2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Yol tartışmalarına son nokta

UŞAK’TAKİ BÖLÜNMÜŞ YOL TARTIŞMALARI İMZALANAN PROTOKOLLE SONA ERDİ

Uşak-Ulubey karayolundaki bölünmüş yol çalışmalarının tamamlanması için Uşak Belediyesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Bir süre önce vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine yol üzerine Uşak Belediyesi astığı tabelayla yolun yapımında kendilerinin sorumluluğu olmadığını belirtmiş bu durum tartışmalara neden olmuştu.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısından sonra Uşak Valisi Özdemir Çakacak, bir süredir tartışmalara neden olan bölünmüş yol çalışması ile ilgili sorunların aşıldığını bildirdi. Vali Çakacak, Karayolları Bölge Müdürü Erol Altın ve Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan arasında bir protokol imzalandığını ifade ederek, çalışmaların en kısa sürede bitirileceğini söyledi. Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun ve Belediye Başkanı Ali Erdoğan ile birlikte gazetecilere poz veren Vali Özdemir Çakacak kentin tüm sorunlarını ortak akılla çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

 AMACIMA ULAŞTIM

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun ile imzaladıkları protokol ile Bölme yolundaki sorunun kısa sürede çözümleneceğini ifade etti. Tabela tartışması ile başlayan krizin mutlu sonla sonuçlandığını tabelayı dikkat çekmek için astıklarını ve bunu başardıklarını anlatan Ali Erdoğan, “ Belediye olarak biz tabelayı yoldaki sorunu dikkat çekmek için astık. Kısa süre içerisinde konu gazetelerde de yer alınca çözüme kavuştu. Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun’a teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokole göre yolun yapımını karayolları gerçekleştirecek. Kamulaştırma ve imar düzenlemelerini belediye olarak biz halledeceğiz. Ancak kamulaştırma ve diğer çalışmalar en az bir yıl süreceği için yoldaki çalışmalar hemen yapılacak. Buradaki itiraz, mahkeme ve benzeri sorunları biz üzerimize alacağız. Bizim konuyu gündeme getirmekteki amacımız sorunun çözülmesini sağlamaktı. Bu nedenle yolun her iki tarafına tabela astırdık. Meclis toplantılarında ve her platformda bu sorunu dile getirdim. Sorun gazetelerde de yer alınca ben amacıma ulaştım. Bu sezon yoldaki çalışmalar tamamlanacak ve vatandaşlarımız o yolda daha rahat olacak. Belki de olası kazaların önüne geçmiş olacağız.”dedi.

Karayolları Bölge Müdürü Erol Altun ise çalışmaları en kısa sürede tamamlayacaklarını ifade ederek imzaladıkları protokolle sorunu çözdüklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 09:18:00
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 14:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet canlı IP: 88.244.187.xxx Tarih : 17.10.2009 17:05:43

ali erdoğan topu bilerek karayollarına  attı, erol beyle 1 dönem önesi tanışırlar, ama her ikisinide kutluyorum. kazanan  uşaklı oldu. yeni siyasetçiler daha kış uykusunda. valimiz yeni  birileride  benim emeğim var demesin örneğin 25 şb  şefi m. karadağ. ama yimiyor  uşaklı sen şöförüne talimat  ver  şb ye gelenlere saldırsın. mütahit elemanı  bayanın emrinden çıkma. bu işleri ikimiz yaptırdık demeyin ileride.