8
Mayıs
2024
Çarşamba
UŞAK

Yönetim kurulu işçilere kaldı

UTAŞ YÖNETİM KURULU BELEDİYE İŞÇİLERİNE KALDI

Uşak İnşaat, Gıda, Taşımacılık, Turizm, Temizlik, İşletmecilik ve Sanayi Anonim Şirketi (UTAŞ) olağan genel kurul toplantısında yönetim kuruluna belediye işçilerine seçildi.

Yüzde 99’u Uşak Belediyesi’ne ait olan UTAŞ AŞ olağan genel kurul toplantısı belediye encümen salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Halilibrahim Buldaş’ın başkanlığında toplanan olağan genel kurul toplantısında eski UTAŞ yönetimi ibraz edilmedi. UTAŞ eski Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Akağaç ve yönetim kurulu üyeleri, yönetim kurulu faaliyetlerinin ve mali tabloların ibraz edilmemesine tepki gösterdi. MHP’li Uşak Belediye Meclis üyesi de olan Bekir Akağaç ve İbrahim Karahan, “Belediye Başkanı Ali Erdoğan bu tip kritik toplantılara katılmıyor. Vekalet vererek bu tür işlemleri başkalarını kullanarak yaptırmaya çalışıyor. Bugün gerçekleştirdiğimiz UTAŞ olağan genel kurul toplantısında da aynı yönetimi uyguladı. Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş’ı görevlendirmiş. Eski yönetimin ibraz edilmemesi talimatını vermiş. Genel kurulda eski yönetim ibraz edilmedi, hesaplar belediye tarafından incelenecek. Bizim anlımız ak, bu şirketi 750 bin TL zararla teslim aldık şuanda şirketin kasasında 49 bin TL nakit para var”dedi.

UTAŞ olağan genel kurul toplantısı yaşanan bu tartışmaların ardından devam etti ve yeni yönetim kurulu, belediye işçilerinden oluşlu. Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş’ın teklifi ile yönetim kuruluna seçilen Rezzan Özler, Reyhan Aydın, Ali Çankal, Kadir Uyar, Davut Tufan genel kurul toplantısının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

UTAŞ YÖNETİM KURULU BELEDİYE İŞÇİLERİNE KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 15:43:04
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 18:03:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?