2
Mayıs
2024
Perşembe
UŞAK

Yurt Kur'dan Uşak'a 500 kişilik yurt

AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, üniversite öğrencilerinin barınma sorununu çözmek amacıyla Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 500 kişilik yurt inşa edileceğini söyledi. Birkaç yıl önce kurulan Uşak Üniversitesi’nin hızla geliştiğini ifade eden Mustafa Çetin, 9 bin öğrenci sayısına ulaşan üniversiteye destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Uşak Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerin sayısının artmasıyla birlikte barınma sorunu yaşandığını kaydeden Mustafa Çetin, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak 500 kişilik öğrenci yurdunun 2009 yılı içerisinde ihale edilip temelinin atılacağını söyledi.

Uşak Üniversitesi’nin her geçen yıl geliştiğini fiziki ve bilimsel anlamda da kendisini geliştireceğini anlatan Mustafa Çetin, “Üniversitemiz kurulduktan hemen sonra hızlı bir gelişim gösterdi. Kısa sürede öğrenci sayısında artış oldu. İki yıl önce 6 bin olan öğrenci sayısı bugün 9 bine çıktı. Önümüzdeki yıllarda bu sayı giderek artacak ve 20 bin seviyelerine çıkacaktır. Biz siyasiler olarak üniversitemize elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda öğrencilerimizin barınma sorunlarını aşmak zorundayız. Üniversitemize gelen öğrencilerimizin sorunlarını çözmek için hep birlikte çalışıyoruz. Barınma sorununu aşmak için Kredi Yurtlar Kurumu ile görüşmeler yaptık. İzmir yolu üzerinde 500 kişilik bir yurt inşa edeceğiz. Yurt için yer tahsisi yapıldı ve 2009 yılı içerisinde ihalesi yapılıp temeli atılacak. Yaklaşık iki yıl içerisinde tamamlanması planlanan yurt binasının bedeli ise ihale yapıldıktan sonra belirlenecek”dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 18:58:19
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 19:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?