7
Mayıs
2024
Salı
UŞAK

Zara Eşmelileri büyüledi

EŞME’DE ZARA KONSERİ

Uşak’ın Eşme ilçesinde 18. Uluslar arası Kilim, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri ünlü sanatçı Zara’nın sahne aldığı halk konseriyle sona erdi.

Festivalin son gününde düzenlenen ve gece geç saatlere kadar süren konserde Zara, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla Eşmelileri büyüledi. Festivalin son gününde etkinlikler Yaylak Mevkiinde bulunan, Doğa ve Kültür Parkında yapılan Cirit gösterisiyle başladı. Cirit müsabakalarının ardından uçurtma şenliği ile çocuklar eğlenceli saatler geçirdi. Daha sonra Dostluk ve Kardeşlik Güzeli Yarışması düzenlenendi. Festivalin final etkinliğinde ise Zara Eşmelilerle buluştu. Akşam saatlerinde başlayan konsere yaklaşık iki bin kişi katıldı. Konser öncesi Başkan Yıldırım Eşme kiliminin yaşatılmasında emeği geçenlere plaket takdim etti. Başkan Ahmet Yıldırım plaket töreninde yaptığı konuşmada, festival etkinliklerinin yaklaşık 200 bin TL’ye mal olduğunu ancak bu bedelin sponsorlar tarafından karşılandığını bildirdi. Eşme’ye yakışır bir festival düzenlediklerini amaçlarının ilçenin simgesi olan Eşme Kilimi’ni tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu da belirten Yıldırım, “Eşme Kilimi son yıllarda can çekişiyor. Devlet desteği istediğimizi her fırsatta dile getiriyoruz. İlçede kilim üretenlerin sayısı her geçen gün azalıyor. Eşme Kilimi sadece bir kazanç kapısı değil, ilçemizin ve yöre insanının kültürel zenginliğidir. Biz bunu yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak bizim çabamız yeterli değil. Devletin bu konuda bizi desteklemesi gerekiyor” dedi.

Başkan Yıldırım’ın konuşmasının ardından sahne alan ünlü sanatçı Zara seslendirdiği şarkılarla konsere katılanlara unutulmaz anlar yaşattı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Zara, Eşme Kilimi’nin önemine de değindi.

EŞME’DE ZARA KONSERİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 11:23:00
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 23:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?