4
Mayıs
2024
Cumartesi
MEDYA

Vali Kavas'a basından ziyaret

Uşak Gazeteciler Derneği, bu ay başında görevine başlayan Uşak Valisi Kayhan Kavas'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında, yapılacak çok iş olduğunu ve şu anda kentin sorunları hakkında bilgi aldığını belirten Vali Kayhan Kavas, katı atık için acil olarak çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Uşak Gazeteciler Derneği, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü görevinden Uşak Valiliği'ne atanan Kayhan Kavas'ı makamında ziyaret etti. Uşaklı gazetecileri toplantı salonunda ağırlayan Vali Kavas, önemli açıklamalarda bulundu.

Uşak il genelinde katı atıkların depolanması konusunda acil çözüm bulunması gerektiğini belirten Kayhan Kavas, "Uşak il genelinde katı atıkların depolanması, ayrıştırılması ve tekrar geri dönüşümü konusunda acil çözüm bulunması ve 24 belediyemizin bir birlik kurması gerekiyor. Bu konuyla ilgili belediye başkanları ile bir görüşme yaptım. Uşak 3 arıtma tesisi, doğalgaz hamlesi gibi adımları atarak çevre kirliliği konusunda ciddi çalışmalar başlattı. Arıtma tesisleri ve doğalgaz çalışmaları tamamlandığında kentin çehresi değişecek. Kirlilik konusunda bir tek katı atıkların depolanması sorunu kalacak. Bu konuda da belediyelerimizin ortak bir proje hazırlayarak birlik kurmalarını istiyoruz" dedi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas, yapacak çok iş olduğunu, ancak kente yeni geldiği için sorunların tespitine çalıştığını belirterek "Huzurlu, herkesin barış içerisinde yaşayabileceği bir Uşak hedefliyoruz. Bir Eylül Üniversitesi'nin kurulması, havaalanı sorunu, köylerimizdeki yol ve içme suyu gibi problemleri aşmak için çalışıyoruz. Ayrıca bizim için çok önemli olan kültür varlıklarımızı kurumak adanı ciddi adımlar atacağız. Uşak, tarihi evleri, Karun Hazineleri ve antik kentleriyle zengin bir kültürel varlığa sahip. Bu zenginliğimizi koruyarak geleceğimize güvenle bakmak istiyoruz. Karun hazinelerinin daha iyi bir alanda sergilenmesi için yöremizin özelliklerini taşıyan modern bir müze yapmak için çalışmalara başladık. Ayrıca TEDAŞ ile görüşerek tarihi evlerin bulunduğu bölgelerdeki elektrik hatlarının yeraltına alınmasını istedim. Amacımız bu sorunları ve Uşak'ın hak ettiği yatırımları birlik beraberlik içerisinde el ele vererek gerçekleştirmektir. Yakın zamanda değişik konularda paneller düzenleyerek, Uşak'ta bir fikir birliği oluşturmaya ve sorunlarla ilgili proje üretmeye çalışacağız. Bu platformda her kesimden birer temsilci alarak ne yapmamız gerektiğine karar vereceğiz. Çünkü doğru projeler hazırlarsak projeleri hayata geçirmek için finansman sorununu da aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Kayhan Kavas son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köylerdeki su ve yol sorunlarının acilen çözümlenmesi için talimatı bulunduğunu belirterek, "Bu konuda Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne talimat verdim. Ben Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nden geldiğim için bazı sorunların ve yerel yönetimlerin neler yapabileceğini çok iyi biliyorum. Bu konuda önemli birikimlerim var. Köylerde su ve yol sorunlarının çözümlenmesi konusunda proje hazırlayan bölgelere öncelik verilecek. Biz de Uşak olarak proje hazırlayarak öncelikten yararlanmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 13:04:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?