3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Hacı Kazım Erdoğan

Uşaklı hayırsever gurbetçi, yıllardan beri kazandıklarıyla memleketine sağlık ocağı yaptırıyor. Emekli olup geldiği Uşak merkez İlyaslı beldesine Sağlık Ocağı yaptıracak olan gurbetçi Hacı Kazım Erdoğan, Vali Ayhan Çevik, Sağlık İl Müdürü Umut Bilgin Koçak ve İlyaslı Belediye Başkanı Ali Çakır’la birlikte protokol imzaladı.

İlyaslı beldesinde bodrum ve zeminle birlikte 2 kat olarak inşaa edilecek Sağlık Ocağı yaklaşık 2000 yılı Bayındırlık birim fiyatlarına göre 112 milyar liraya malolacak ve 2001 yılı sonlarına doğru hizmete girecek. 100 milyar lira birikmiş parasıyla Sağlık Ocağını’nın inşaatını kendisinin yapacağını açıklayan Hacı Kazım Erdoğan, 80 milyar lira ile inşaatı bitireceğini ve geri kalan para ile ambulans ve tıbbi cihazlar alacağını belirtti.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Çevik, Uşak’ın hayırseverleriyle ünlü olduğunu, ama üniversite için hiç bir destek alınamadığını söyledi. Uşaklı birçok hayırseverin okul, sağlık ocağı ve hastane gibi birçok yardımları olduğunu belirten Çevik, üniversite için gerekli olan yardımın toplanamaması için üzgün olduğunu dile getirdi. "Böyle hayırseverin eli öpülür" diyerek Hacı Kazım Erdoğan’ın elini öpen Vali Ayhan Çevik, "Hayır işleri herkese nasip olmaz. Bu nedenle gurbetçimize teşekkür ederim. Kendisi Sağlık Müdürlüğü’ne başvurarak, memleketine sağlık ocağı yaptıracağını söyledi. Bizde bu teklifi kabul ettik" diye konuştu.

Yıllar önce yurtdışına gittiğini belirten hayırsever gurbetçi Erdoğan ise, yıllardır böyle bir sağlık tesisini memleketine kazandırmayı düşündüğünü ve hayallerinin gerçek olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Gurbetçi, ayrıca üniversite için 1 milyar lira destek verdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar