3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Halil Gedik

Vala Gedik Lisesi

Uşak’ta daha önce okul, spor salonu ve yurt yaptıran Gedik Holding’in sahibi Halil Gedik tarafından 2.5 trilyon liraya yaptırılacak okulun protokolü imzalandı. Protokol, Vali Ali Fuat Güven’in makamında Gedik Holding Uşak Temsilcisi İnşaat Mühendisi Hilmi Yeşilçiçek tarafından imzalandı.

Hayırsever firma Gedik Kaynak Sanayi ve Ticaret A.Ş., Gedik Döküm ve Vana Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından yapılacak olan okulun isminin Vala Gedik Lisesi olarak belirlendiği ve bir yıl içinde hizmete sokulacağı açıklandı. 24 derslik halinde yapılacak okulda 720 öğrencinin öğrenim göreceği ve okulun yaklaşık 2.5 trilyon liraya mal olacağını belirten İnşaat Mühendisi Yeşilçiçek, "Eğitim için yatırımlarımız devam edecek" dedi. 
Uşak Valisi Ali Fuat Güven, Uşak’ta hayırseverlerin eğitime desteklerinin giderek artan hır hızla devam ettiğini söyledi. Şimdiye kadar daha çok İlköğretim okulu yaptırıldığını hatırlatan Vali Güven, "İlk kez 24 derslikli her türlü donanımı ve laboratuvarı da dahil bir lise binası yapılıyor. Bu bölgede liseye çok ihtiyaç vardı. Bunun için sürekli eğitime destek veren Hayırseverimiz İşadamı Halil Gedik’e şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar