3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

M. Akif-Yaşar Yalgın

Uşaklı hayırsever bayan Yaşar Yalgın (75), yaptıracağı okulun protokolünü Vali Ali Fuat Güven’le birlikte imzaladı.

Eşi M. Akif Yalgın ile birlikte protokol imzalayan Yaşar Yalgın, Vali Güven’e, "Evladım, okulda 3 kişilik sıralarda oturarak eğitim alanları görünce içim kabul etmedi. Benim hiç çocuğum olmadı. Hiç kimsem de yok. Sülalemde yalnız ben kaldım. Mirasçım yok. Satılacak bir sürü arsamız var. Piyasalar durgun. Araziler satılmıyor. Yeter ki arsalar satılsın. Arsalar satılırsa, annem ve babamın ismini taşıyacak bir ilköğretim okulu ya da doğumevi daha yaptırmak istiyorum. Burada okuyacak olan bütün çocukların cıvıl cıvıl seslerini duyarak evlat sevgisini gidereceğim" diye konuştu.

Vali Güven de, "Siz hiç merak etmeyin. Biz sizin evladınız. Size gerekli yardımı yapacağız. Burada okuyacak olan 360 kişi sizin çocuğunuz olacak. Siz 50 kişilik sınıflarda zor şartlarda okuyan bir eğitim öğretim döneminde böyle hayırlı iş yapıyorsunuz. Eğitime katkıda bulunuyorsunuz. Devlet eğitime önem veriyor. Siz de büyük katkıda bulunuyorsunuz. Hayırların en iyisi eğitime yapılan katkıdır" dedi.

Kendi isimlerini taşıyacağı İlköğretim Okulu Merkez Kemalöz Mahallesi’nde 4 bin 321 metrekare alan üzerine yapılacağını belirten Yalgın, yapımını bu yıl başlatıp 2004 yılında bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı. 480 milyar liraya mal olacak olan okul, 360 öğrencilik olacak.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar