3
Mayıs
2024
Cuma
UŞAK

Turhan-Şerif Akçay

Uşak Valisi Ali Fuat Güven’in Uşak’ta göreve başladığı 4 aydan bu yana 6. okulun protokolü imzalandı. Hayırsever işadamı Turhan Akçay ile oğlu Şerif Akçay’ın Uşak’ta yaptıracağı 12 derslikli okulun protokolü, Vali Ali Fuat Güven’in makamında Milli Eğitim Müdürü Tevfik Atasoy ile birlikte imzalandı.

Uşak Kemalöz Mahallesi’nde 417 milyar harcamayla kendi ismini vereceği bir ilköğretim okulu yaptıracağını söyleyen Turhan Akçay, "24 bin metrekarelik bir alana 12 derslikli bir okul yaptıracağız. Okul 360 öğrenci kapasiteli olacak. Okulu en kısa zamanda bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Türkiye’nin çağdaş dünyada yerini alabilmesi için eğitime önem vermesi ve yatırım yapması gerektiğini belirten Vali Güven de "Uşak’ta eğitime önem veriliyor. Hayırseverler tarafından yapılan birçok okul var. Bugün de bunlardan birini hayırsever işadamlarımız ile birlikte imza altına aldık" diye konuştu.
Öte yandan, hayırsever Birol Turan da Atatürk Mahallesi’nde bulunan 70 milyar lira değerindeki 2 bin 500 metrekarelik arsasını Milli Eğitim’e bağışladı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar