18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANAZ - UŞAK

17 ton kokmuş tavuk etini piyasaya süreceklerdi

Banaz'da sağlıksız ortamda taşındığı bildirilen 17 ton tavuk eti, polisin yaptığı bir operasyon sonucu ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Banaz İlçe Emniyet Amirliği’ne gelen ihbar telefonunu değerlendirerek harekete geçen polis, Kayseri’den İzmir’e götürülmekte olan bozulmuş 17 ton tavuk etini taşıyan nakliye kamyonunu Banaz Dörtyol mevkiinde durdurdu. Polis, kamyonda yaptığı aramada sağlıksız koşullarda taşınan 17 ton bozulmuş kıymalık tavuk eti ele geçirdi.

Soğuk hava sistemi bulunmadığı halde Kayseri’den Abdullah Tekinel (57) yönetimindeki 45 ES 704 plakalı kamyona yüklenerek İzmir’in Altındağ semtindeki bir firmaya götürüldüğü belirlenen paketlenmiş tavuk etlerine el konuldu. Yapılan araştırma sonrası kamyon sürücüsü Abdullah Tekinel ile birlikte etlerle ilgisi bulunduğu tespit edilen Hamdi Kaya (36), Murat Kalkan (29), Rıfat Uyumaz (33) ve Resul Dinçer (35) gözaltına alındı.

Uşak ve Banaz Tarım Müdürlüğü yetkililerinin yaptığı incelemeler sonucunda etlerin kokmuş ve bozuk olduğu belirlendi. Etlerin, yapılan soruşturma sonrası belirlenecek bir yerde imha edileceği açıklandı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 17:55:35
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 14:43:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?