18
Mayıs
2024
Cumartesi
BANAZ - UŞAK

Banaz'a 4,5 milyon YTL'lik yatırım

Endüstriyel kazan sektöründe 38 yıldır faaliyet gösteren Emel Kazan, Uşak’ın Banaz İlçesi’nde fabrika kuruyor.

Gebze Makine İmalatçıları Kooperatifi’nde fabrikalarının bulunduğunu; ancak bölgedeki alt yapı çalışmalarının 7 yıldır tamamlanmadığını söyleyen Emel Kazan Genel Müdürü Osman Metin, fabrika inşaatının Eylül ayında tamamlanacağını söyledi.

Uşak’ın teşvik kapsamına girmesi ve Uşaklı olması nedeniyle Banaz’a yatırım yaptıklarını belirten Emel Kazan Genel Müdürü Metin, "Uşak’ta 4 bin 800 metrekaresi kapalı, toplam 42 bin metrekarelik alanda yaklaşık 4.5 milyon YTL’lik yatırım yapıyoruz. Bu fabrikamızda yapacağımız üretimin büyük bir bölümünü yurt dışına ihraç edeceğiz. Yapacağımız fabrikada ilk etapta 80 kişi çalıştıracağız ve bu işçilerin tamamını Uşak’tan alacağız. Kaliteli bir üretim yapmak için de işçilerimizi bazı eğitimlerden geçireceğiz. Bizim için kaliteli üretim çok önemli" dedi.

Fabrikada en son teknolojiyi kullanarak yeni makinelerle üretim yapacaklarını ifade eden Metin, "Şu anda yılda 2 bin kazan üretebiliyoruz. Ancak bu sayı Uşak’ta faaliyete geçireceğimiz fabrikamızla 4 bin olacak. Yüzde 100 oranında kapasite artırmayı hedefliyoruz. Diğer bir hedefimizde Uşak üzerinden yurt dışına ihracatımızı artırmaktır. 2003 yılında ağırlıklı olarak Türk Cumhuriyetleri olmak üzere 750 bin dolarlık ihracat yaptık. 2004 yılında ise 250 bin dolarda kaldık. Bunun nedeni ise iç piyasada artan talepti. İç piyasadan gelen talepleri hammadde sıkıntısı nedeniyle yetiştiremiyoruz. Üretimde kaliteyi hedeflediğimiz için kaliteli saç kullanıyoruz. Zamanında gerekli kalitede hammadde alamadığımız için hammaddeyi ithalatçı firmalardan alıyoruz. Bu da maliyetin artmasına ve üretimde aksamalara neden oluyor" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2005 Perşembe 12:59:58
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 14:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?