29
Mayıs
2024
Çarşamba
BANAZ - UŞAK

Banaz'da bir ilk!

Banaz Belediyesi, yeniden düzenlenerek çimlendirilen şehir stadyumunda yaz futbol okulu açtı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen yaz futbol okulu açılışında Belediye Başkanı Tahsin Erdem, bir süre öğrencilerle futbol oynadı.


Uşak’ın Banaz İlçesi’nde bu yıl ilk defa açılan yaz futbol okuluna öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Belediye Başkanı Tahsin Erdem, 31 Ağustos 2008 tarihine kadar devam edecek futbol okulunda öğrencilerin haftada üç gün eğitim göreceğini bildirdi. 55 yıl önce ilçe olan Banaz’da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Erdem, yaz futbol okulunda iki öğretmen eşliğinde 70 öğrencinin eğitim göreceğini ifade etti.


Banaz şehir stadyumunda geçtiğimiz hafta başlayan eğitimleri ücretsiz olarak gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Tahsin Erdem, “ 55 yıllık tarihimizde ilk defa bir yaz okulu uygulaması başlattık. İlk olduğu için öğrenci sayısını sınırlı tuttuk. Önümüzdeki yıllarda öğrenci sayısını arttıracağız. Amacımız öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayarak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamaktır. Şehir stadyumu yeniden düzenlenerek çimlendirildi ve öğrencilerimize burada futbol oynama imkanı sağlandı. Geçen ay Türk Milli Takımı’nın da katılarak yarı finalist olduğu Euro 2008 finallerinden sonra çocukların futbola olan ilgisi arttı. Bizde belediye olarak bu talebe karşılık vermenin mutluluğunu yaşıyoruz”diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 10:49:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?